3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ayda 834 ton ambalaj atığı toplanıyor

Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki belediyeler tarafından ayda 834 ton ambalaj atığı toplanarak geri kazanım için depolanıyor. 

Bursa'da Çevre Kanunu'na göre yeniden düzenlenen ambalaj atıklarının kontrolü ve yönetmeliğinin daha etkili ve verimli uygulanması için düzenlenen seminerde, çevre illerin belediye ve çevre müdürlüğü temsilcileri çalışmalarını anlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı'ndan çevre mühendisi Yeşim Dedeoğlu, Bursa'da yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yeni yönetmelikle Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin proje çerçevesinde koordinasyon görevini üstlendiğini belirten Dedeoğlu, "Bursa'da büyükşehir sınırları içerisindeki belediyeler lisanslı firmalar aracılığıyla mahallelerdeki ambalaj atıklarını toplayarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tesise atıkları bırakıyor. İl merkezinde Osmangazi Belediyesi 93, Yıldırım Belediyesi 6 ve Nilüfer Belediyesi'nde 10 mahallede ve diğer ilçelerdeki belediyeler tarafından her gün atıklar toplanıyor. Ayda Bursa'da toplam ambalaj atığı 834 ton civarında. Her geçen gün ambalaj atığı miktarı artıyor. Yapılan projeler ve
çalışmalar sonunda günde 200 ton atık toplama kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Atıkların yüzde 59'unun Osmangazi ilçesinde toplandığını açıklayan Dedeoğlu, yapılan çalışmalar ve yaşanan sıkıntılar hakkında da bilgi verdi. İl merkezi ve ilçelerde halkı bilinçlendirmek için birçok projeyi faaliyete geçirdiklerini ifade eden Dedeoğlu, "Toplam 182 adet geri kazanım kumbarası şehrin ve ilçelerin belirli yerlerine yerleştirildi. Kapıdan kapıya bilgilendirme ve broşür dağıtımı yapıldı. Tüm ilçelerde halk eğitim merkezlerinde seminerler düzenlendi. Okullarda sunum yaparak çocukların bilinçlendirilmesi sağlandı. Atıklar toplanırken birçok sıkıntı da yaşanıyor. Yeni yönetmeliğe göre sanayiciler atıklarını lisanslı firmalara vermek zorunda. Sokak toplayıcıları, atıkların ayrılmadan toplanması, yönetmeliklerdeki çelişkiler ve cezai uygulamalardaki eksiklikler çalışmalarımızda problem oluşturuyor" diye konuştu. 

Seminerde Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Yalova, Eskişehir ve Bilecik belediyeleri de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 12:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?