3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ayın futbolcusu Shin Young Rok

Bursa Fan Kulüp, Nisan ayının futbolcusu olan Güney Koreli Shin Young Rok'a ödülünü verdi.

Almira Otel'de düzenlenen geceye Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadri Şankaya ve Divan Başkanlık Kurulu Üyeleri Galip Sakder ve Erhan Mendi, Bursaspor 2. Başkanı Osman Çelik ve İdari Asbaşkanı Recep Bölükbaşı katıldı.

Bursa Fan Kulüp Başkanı Ali Ademoğlu, Bursaspor'u Avrupa'da görmek istediklerini belirterek, Shin Young Rok'un seçiminde oldukça zorlandıklarını, çünkü Bursaspor'da tüm oyuncuların üstün performans gösterdiklerini ve tüm Bursa'yı mutlu ettiklerini söyledi.

Güney Koreli oyuncu Shin Young Rok da, bu ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, Bursa Fan Kulüp üyelerine ödül için teşekkür etti. Shin'e ödülünü Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadri Şankaya verdi. 

Bursaspor'un Güney Koreli golcüsü Shin Young Rok, Trabzonsopr maçına gayretli bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "UEFA hedefinde kesinlikle sapma yok" dedi. Genç futbolcu, haftasonu deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçıyla ilgili olarak, "Şimdiye kadar tüm maçlarımıza gayretle çalışarak hazırlandık ve galip geldik. Bu maça da çok gayretli bir şeklide hazırlanarak kazanmak istiyoruz. Zorlu bir maç. olacak" diye konuştu. 

"UEFA'YA GİDEBİLMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Takım olarak hedeflerinin UEFA olduğunu kaydeden Shin Young Rok, "Hedeften kesinlikle herhangi bir sapma yok. Şimdiye kadar yaptığımız gibi UEFA'ya gidebilmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. Türkiye'ye yüzde 100 alışmadığını belirten Rok, "Ama takım arkadaşlarımın bana yaklaşımı sayesinde alışmakta güçlük çekmiyorum. Bursa'da en çok sevdiğim şey takımım" diye kaydetti.

"ERTUĞRUL SAĞLAM FUTBOLCULARI ÇOK İYİ MOTİVE EDİYOR"
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'dan övgüyle bahseden Shin Young Rok, "Ertuğrul Sağlam, şimdiye kadar çaıştığım en iyi teknik direktörlerden biri. Özellikle futbolcuları maçtan önce çok iyi motive ediyor ve psikolojik olarak çok rahatlatıyor. Buda bize olumlu yansıyor. Maçlara daha rahat çıkıyoruz" dedi.

Güney Kore ile Türkiye ligi arasındaki farkları anlatan Rok, "Kore'deki futbolla Türkiye'deki futbolu karşılaştıracak olursak, buradaki futbol daha zor. İdmanlarda alışık olmadığım çalışmalar yapıyorum. Tabi ki benim için gerekli olan şeyler, yapmam gereken şeyler. Ama Kore'de yapmadığımız idmanları burada yaptığımız için ilk başta zorlandım. Şu anda gayet iyiyim. Türkiye ligi Kore liginden daha zor" diye konuştu. 

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:43:08
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?