4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

B-5 otobüs hattı aktif hale getirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 6 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Küçük Sanayi ile Nilüfer İstasyonları arasında hizmet verecek yeni B-4 numaralı besleme hattı ile bölgedeki vatandaşların yıllardır yaşadıkları toplu ulaşım sorunu ortadan kaldırırken, B 5 hattının da güzergahını daha verimli hale getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda yaşanan eksiklikleri yeni düzenlemelerle bir bir gideriyor. Nilüfer İlçesi’nde BursaRay’a entegrasyonda yaşanan sıkıntıyı daha önce Nilüfer ile Beşevler istasyonları arasında çalışan B-8 besleme hattı ile gideren Büyükşehir Belediyesi, şimdide Küçük Sanayi ile Nilüfer istasyonları arasındaki yeni B 4 hattını Bursalıların hizmetine sundu.

Küçük Sanayi İstasyonu’ndan kalkacak B 4 hattı Ahıska, Gümüşdere, Güneş, Beşevler, Yıldırım, Lefkoşa Caddelerinden geçerek Orhaneli Kavşağı’ndan dönüp Nilüfer İstasyonu’na ulaşacak. BursaRay’ın Beşevler bölgesindeki yolcularını Nilüfer İstasyonu’na indirecek B 4 hattı, vergi dairelerinin önünden Okul, Tuna Caddelerinden geçip, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Beşevler Köprülü Kavşağı’ndan dönerek İzmir Yolu üzerinden yeniden Nilüfer İstasyonu’na ulaşacak. B 4 hattı dönüşte de, Lefkoşa, Yıldırım, Beşevler, Güneş, Gümüşdere ve Ahıska Caddeleri’nden Küçük Sanayi İstasyonu’na ulaşacak. B4 hattı Nilüfer İlçesi’nde Beşevler ve İhsaniye bölgelerini birbirine ve kamu kuruluşlarına bağlayacak.

15 dakikada bir kalkacak olan B 4 hattının seferlerinin okullar açılmadan önce 21 Ağustos’tan itibaren yoğunluğun fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde 10 dakika bir yapılacağı bildirildi. B 4 hattında Büyükşehir Belediyesi’nin 2, Halk Otobüsleri’nin 2 otobüsü karşılıklı çalışacak.

B 5 HATTI AKTİF HALE GETİRİLDİ

Diğer yandan BursaRay’a dikey çalışan B 5 hattının güzergahı yolcuların daha yoğun olduğu bölgelerden geçirilerek aktif hale getirildi. Küçük Sanayi-Nilüfer İstasyonları arasında çalışacak B 5 hattı Nilüfer-Dumlupınar-Gümüşdere-Bilginler-Gültekin-75. Yıl- Eğitimciler-Yıldırım-Lefkoşa Caddeleri üzerinden Orhaneli Kavşağı’ndan dönerek, Nilüfer İstasyonu’na ulaşacak. Halen yarım saatte bir olan B 5 hattı, yeni güzergahta BursaRay’a entegre olarak 15 dakikada bir sefer yapacak. B 5 hattında 1 Büyükşehir Belediyesi, 3 halk otobüsü hizmet verecek.

EKONOMİK YOLCULUK

Vatandaşların bütçesine ekonomik anlamda da destek verecek olan B-4 ve B-5’i BursaRay’la birlikte kullanacak olan vatandaşlar 1.30 TL, öğrenciler ise 0.80 Tl ücret ödeyecekler. Otobüslere tek binişler ise 1.10 TL olacak.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hatlardaki iyileştirmeler ve yeni hat oluşumlarının ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 12:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?