6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

B.Ç.'nin velayeti, ailesine verildi

ÜZMEZ DAVASININ KÜÇÜK MAĞDURU B.Ç'NİN VELAYETİ ANNE BABASINA VERİLDİ (2)

Bursa'da yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen B.Ç.'nin velayeti, anne babasına verildi. Mutluluktan uçtuğunu söyleyen mağdurenin babası Bekir Ç., "Hayatımın en mutlu anını yaşıyorum" dedi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen küçük mağdure B.Ç.'nin velayet davasının görülmesine devam edildi. Baba Bekir Ç.'nin de katıldığı duruşmanın basına kapalı yapılan bu celsesinde karar çıktı. Duruşmaya, davacı avukatı Hacer Dinç ile davalı vekili Ahmet Dedeler katıldı. 1. Aile Mahkemesi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) mağdure B.Ç.'nin velayetini almak için açtığı davanın

reddine karar verdi.

Duruşma çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplandıran baba Bekir Ç., mutluluktan ayaklarının yerden kesildiğini ifade ederek, "Yerde miyim, havada mıyım, bilmiyorum. Hayatımın en mutlu anı. Beklediğimiz karar da buydu. Allah'a şükür. Söyleyecek bir şey yok. Ne diyebilirim ki? Çok mutluyum. Daha bu sevindirici haberi, kızım B.Ç. ve annesi L.Ç.'ye vermedim. Kızımla bu sabah görüşmüştük. Bu karara o da çok sevinecek" diye konuştu.

Baba Bekir Ç. ve anne L.Ç.'nin avukatı Ahmet Dedeler ise mahkemenin B.Ç.'nin velayetini anne ve babasına verdiğini ifade ederek, "2 yıldır süren dava bugün sonuçlandı. SHÇEK, koruma altında bulunan B.Ç.'nin velayetinin anne ve babasından alınması için dava açmıştı. Mahkeme kurumun bu talebini yersiz buldu. Koruma kararını çocuk mahkemesi vermişti. Biz de yarın çocuk mahkemesine başvurup B.Ç.'nin ailesine teslimini isteyeceğiz" diye konuştu.

Bu arada geçen celse pedagog eşliğinde ifade veren mağdure B.Ç., cinsel istismar suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Üzmez'den şikayetçi olmadığını belirtmişti. Ayrıca Üzmez davasında sanık olarak yargılanan anne B.Ç. de cinsel istismar suçuna aracılık ettiği iddiasıyla yargılandığı aynı davadan beraat etmişti.

ÜZMEZ DAVASININ KÜÇÜK MAĞDURU B.Ç'NİN VELAYETİ ANNE BABASINA VERİLDİ (2)
ÜZMEZ DAVASININ KÜÇÜK MAĞDURU B.Ç'NİN VELAYETİ ANNE BABASINA VERİLDİ (2)
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 16:18:03
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 18:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?