3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Baba beni bırakma!'

Bursa'da yeğeninin doğum gününü basan dayı, kız kardeşini vurmak isterken, araya giren eski eniştesini öldürdü.

Olayın ardından sinir krizleri geçiren çocuk, babasının cesedinin arkasından, "Baba beni bırakma. Bana babamın yüzünü gösterin" diyerek gözyaşı döktü.

Olay merkez Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi Gül Sokak'taki bir evde meydana geldi. 8 yaşındaki B.Ş.'nin doğum günü, 1 ay önce boşanan çifti bir araya getirdi. Anne Vigaye İ.(35), kız kardeşi Gülser İ.'yi (27) de yanına alarak oğlunun doğum günü partisi için eski eşinin evine gitti. Pastaların kesilmesinin ardından gitmesine izin vermediği kız kardeşi Gülser İ.'nin partiye katıldığını öğrenen ağabey Hüseyin İ., küplere bindi.

Kiraladığı 16 AY 938 plakalı otomobille doğum gününü basan Hüseyin İ., sözünü
dinlemeyen kardeşine kurşun yağdırdı. Bu sırada araya giren eski enişte Mesut Ş.(29) kanlar içinde yere yığıldı. Eski baldızına açılan kurşunun önüne geçen Mesut Ş. olay yerinde hayatını kaybetti. Omzundan yaralanan Gülser İ. de ambulansa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doğum gününü kana buladıktan sonra kiraladığı otomobile binip kaçmak isteyen şüpheli Hüseyin İ., atılan taşın aracın arka camını kırması üzerine paniğe kapıldı. Meydan dayağından korkup, aracı olay yerinde bırakarak kaçan Hüseyin İ., polisi de alarma geçirdi. Ekipler evin içi ve mahallede mermi çekirdeği ararken, otomobilde hummalı bir parmak izi incelemesi yapıldı.

Kardeşinin doğum gününde babasını kaybeden 12 yaşındaki B.Ş.'nin feryadı ise herkesi duygulandırdı. "Baba beni bırakma diyerek" babasının cesedinin arkasından koşan B.Ş., "Bana babamın yüzünü gösterin. Onu nereye götürüyorsunuz. Beni ondan ayırmayın" diyerek gözyaşı döktü. Polis çocuğu sakinleştirmeye çalışırken cenaze nakil aracına bindirilen Mesut Ş.'nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Acı haberi duyarak olay yerine gelen maktulün kardeşi Belgin Ş., cinayeti işleyen şüphelinin cezaevinden yeni çıktığını ifade ederek, "Hırsızlıktan uyuşturucudan sık sık cezaevine giren kişiyi salarsanız, elbette ki cinayet işler" şeklinde tepki gösterdi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Tedavisi süren Gülser İ.'nin durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Ölen Mesut Ş.'nin cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Polis cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen ve yeğeninin doğum gününü basarak eski eniştesini öldürdüğü, kız kardeşini ise ağır yaraladığı ileri sürülen Hüseyin İ.'nin yakalanması için alarma geçti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?