4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Babaanne katili yakalandı

Bursa'da, babaannesinin kafasına baltayla vurarak evdeki çelik kasadan paraları ve ziynet eşyalarını alıp kaçan torun, suç ortağı arkadaşıyla Antalya'da yakalandı.

Olay, 4 Nisan tarihinde İnegöl ilçesi Orhaniye Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 16 yaşındaki B.Ö., anne ve babasının Bursa'da bir yakınlarının düğününe gitmeleri üzerine, arkadaşı E.Y. (27) ile birlikte yaptıkları planı hayata geçirmeye karar verdi. Gece 22.00 sıralarında arkadaşı ile birlikte kendi evlerine giren B.Ö., evde tek başına bulunan babaannesi Nafide Ö.'yü (73) kilere götürüp ip ve eşarpla boğmaya çalıştı. Torun B.Ö. ve arkadaşı Ersin Y., direnen yaşlı kadını darp etmeye
başladı. Gözü dönmüş gençler, ellerine geçirdikleri balta ile kafasına vurarak yaşlı kadını yaraladı.

Zanlılar, daha önceden yaptırdıkları yedek anahtarla evdeki çelik kasayı açıp 1500 dolar, 15 bin TL, 2 altın set takımı, 11 bilezik ile cumhuriyet altınlarını alarak kayıplara karıştı. Bursa'daki düğünden dönen aile, odada çocuklarına ait kanlı elbiseleri görünce annelerini aramaya başladı. Aile, yaşlı kadını kilerde kanlar içinde buldu. Başından ağır yaralanan Nafide Ö., olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaşlı kadının ifadesinde kendisini darp edenleri göremediğini söylediği öğrenilirken, evde bulunan kanlı elbiseler ve cep telefonundan yola çıkan emniyet ekipleri, yaptıkları soruşturma neticesinde, olayı torun B.Ö. ile arkadaşı E.Y.'nin gerçekleştirdiğini tespit etti. Antalya'ya kaçan zanlılar, İnegöl, Bursa ve Antalya polisinin ortak operasyonuyla dün Antalya'da kaldıkları otel odasında yakalandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya'dan İnegöl'e getirilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?