4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Babalık testi için mezar açıldı

Bursa'da bir çifti balayına götürürken meydana gelen kazada ölen taksi şoförünün mezarı, olaydan sonra savcılığa başvuran bir kadının iddiası üzerine babalık davası için açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 10 ay önce merkez Osmangazi ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde ikamet eden yeni evli Fatih ve Seda Ergin çifti, balayı tatillerini Kuşadası'nda geçirmek bir taksiye binerek terminale doğru yola çıktı. Genç çiftin içinde bulunduğu Fikret Büyüközcü (33) idaresindeki 16 T 0151 plakalı taksi Bursa yönünden Terminal Kavşağı'na dönüş yaptığı sırada, kırmızı ışıkta geçtiği öne sürülen kamyonetle çarpıştı. Ortadan ikiye bölünen takside makine teknisyeni Fatih Ergin ve şoför Fikret Büyüközcü hayatını kaybetti.

Taksi şoförünün ölümünün ardından savcılığa başvuran bir kadın, kafaları karıştırdı. Fikret Büyüközcü'den Z. adında bir kız çocuğu olduğunu iddia eden S.B., 3. Aile Mahkemesi'ne babalık davası açtı. Bunun üzerine mahkeme heyeti, adli tıp uzmanlarıyla birlikte Hamitler Mezarlığı'na gitti. 10 ay önce toprağa verilen Fikret Büyüközcü'nün mezarı, babalık testi için açıldı. Alınan materyaller, DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na gönderildi. Gelen sonuca göre Z.'nin ölen taksi şoförünün kızı olup olmadığı belirlenecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 10:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?