6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bademler kış ortasında çiçek açtı

BADEMLER KIŞ ORTASINDA ÇİÇEK AÇTI

Bursa'da kış ortasında badem ağaçları çiçek açtı. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, küresel ısınmaya karşı acilen tedbir alınmazsa ciddi problemlerle karşılaşılabileceğine dikkat çekti.

Küresel ısınma ağaçları da vurdu. Badem ağaçları kış ortasında bahara soyundu. Bursa'da Tophane sırtlarında çiçek açan badem ağaçları görenleri hayrete düşürüyor. Boş zamanlarında şehri kuş bakışı seyretmek için Tophane sırtlarında dolaştığını ifade eden Mustafa Karahan (26), "Bu mevsimde dondurucu soğuk olması lazı. Badem ocak ortasında çiçek açması beni hem şaşırttı hem de korkuttu. İlk defa bu mevsimde çiçek açmış bir ağaç görüyorum" diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy ise, bunun küresel ısınmadan kaynaklandığını ifade ederek, "Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 8 derece üzerinde olması buna sebep oluyor. Önümüzdeki günlerde don olursa çiçekler dökülür ve ağaç bir bu yıl mahsul vermez. Fakat böyle olması çok normal. İleride bu şaşırtıcı manzaralar daha da artacak. Küresel ısnma ve çevre kirliliğine karşı acilen tedbir alınması lazım. Yoksa bu mesele daha da derinleşip ciddileşecektir" dedi.

BADEMLER KIŞ ORTASINDA ÇİÇEK AÇTI
BADEMLER KIŞ ORTASINDA ÇİÇEK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 13:14:02
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 16:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?