3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Badırga'da hummalı çalışma

Osmangazi Belediyesi tarafından Soğanlı'daki iş yerleri kapatılan dericiler, Badırga'da kendilerine tahsis edilen Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde hummalı bir çalışmaya koyuldu. 

Son üç yıl içinde en az 5 kez tahliye süresi verilen, son bir yıl içinde ise 3 kez elektrikleri kesilen ve her defasında bir yolunu bularak elektriklerini bağlatarak faaliyetlerine devam eden tabakhanele en son 30 Temmuz 2007'ye kadar mühlet verilmiş ve taşınmaları istenmişti. Bu sürede esnafların bir kısmı taşınıp Badırga'da faaliyete başlarken, bazıları da Badırga'daki yeni i şyerinin inşaatına başlamıştı. Az bir kısmı ise eski alışkanlıklarını koruyarak Osmangazi Belediyesi'nden yine süre istemişti. 30 Temmuz'dan sonra bölgenin elektriklerinin bir daha açılmamak üzere kesilmesiyle birlikte bölgedeki tüm esnaflar Badırga'ya yöneldi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, tabakhaneler bölgesinde elektrikleri kesilerek Badırga'ya yönlendirilen esnafın yeni yerinde ne durumda olduğunu görmek ve inceleme yapmak üzere Badırga'ya gitti. Altepe, OSYEG Genel Sekreteri ve Belediye Meclis Üyesi Rıfat Bakan'ın da katıldığı inceleme gezisinde Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Aziz Demirkakan ve sanayicilerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Bölgedeki incelemelerini değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, deri sanayicilerinin nihai yeri olan Badırga'da son bir yıl içinde çok önemli değişiklikler yaşandığını söyledi. Bir kısım esnafın ayak sürümesine karşın bazı dericilerin aylar önce inşaatlarına başlayıp tamamladıklarını ve şimdi faaliyetini burada sürdürdüğünü söyleyen Altepe, "Biz göreve geldiğimiz gün bütün esnafa taşınma için hazırlığınızı yapan dedik. Geç anlaşıldı ve geç harekete geçildi, ama bugün gelinen nokta son 30 yıl dikkate alındığında büyük bir ilerlemedir. Bölgedeki arıtma devreye alınmıştır, bölgeye su verecek olan gölette su tutulmaya başlanmıştır, alt yapı büyük ölçüde tamamlanmıştır, doğalgaz çalışmaları son aşamadadır. Bazı deri işleme fabrikaları günler öncesinden burada üretime dahi başlamıştır. Şimdi beklentimiz, diğer işletmelerin de taşınma sürecini hızlandırmalarıdır" dedi.
İncelemeler sırasında bazı esnaflar, taşınma konusunda biraz daha süre istediler ancak Başkan Altepe bu taleplere sıcak bakmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?