4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

‘Bağlar ve Diyalog’ sergisi açıldı

Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Slovakya Ankara Büyükelçiliği’nin işbirliğiyle düzenlenen ‘Bağlar ve Diyalog’ isimli fotoğraf sergisi Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldı.


Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi’ndeki serginin açılış kurdelesi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Slovakya Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin tarafından kesildi. Slovakya Büyükelçiliği’nde çalışan fotoğraf sanatçısı Martin Jako, bir dönem Slovakya Dışişleri Bakanlığı yapan Pavol Demes ile birlikte çektikleri fotoğraflardan oluşan, iki ülkenin bağlarını anlatan serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün açılışını yaptığı sergimiz Türkiye’de son olarak Bursa’da sergilenecek. Bugüne kadar Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Edirne, Trabzon’da açılan sergiyi Bursa’dan sonra Slovakya’da açacağız. Serginin Bursa’da Türk halkına sunulmasına katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı’na şükranlarımı sunuyorum. Bir fotoğrafçı olarak, ortak kültürel mirasımızı keşfetme ve milletler arasında gizli kalmış bağları açığa çıkarma hususunda kendimi sorumlu hissederek bu sergiyi hazırladık. Slovak ve Türk milletlerinin birbirine komşu oldukları ve devrin jeopolitik şartlarının sunduğu koşullarda, iyisiyle kötüsüyle birlikte yaşadıkları dönemde dünya haritası farklıydı. Şimdi ortak bağlar ve ortaya çıkan diyaloğun ne kadar derin olduğunu fotoğraflarımızla gözler önüne sermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

SLOVAKYA'DA OSMANLI İZİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Jako’yu gözlemlerinden ve eserlerinden dolayı tebrik ederek, çini tablo hediye etti. Başkan Altepe Osmanlı’nın dünyanın her yerinde iz bırakan eserlerini de gösteren sergiyi izlerken duygulandığını ifade ederek, “Sergi bir anlamda asırlar önce insanların birbirleriyle daha hoşgörülü yaşadıklarını gösteriyor. Kültürlerarası diyaloğun varlığını ispatlayan sergi ecdadımızın ne kadar hoşgörülü olduğunu da ortaya koyuyor” dedi. Sergi, 27 Nisan Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 11:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?