3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bahar Şenlikleri başlıyor

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenliği, bu yıl 12-15 Mayıs 2009 tarihlerinde arasında kutlanacak. Bu yıl 14'ncüsü gerçekleşecek olan Bahar Şenliği'ne ünlü sanatçıların yanı sıra bir çok yazar konuk olarak katılacak.

Rektör Danışmanı ve Şenlik 2009 Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Şahin Sırmalı, Öğrenci Toplulukları 14. Bahar Şenlikleri Koordinatörü Mehmet Ali Şiker ve komisyon üyeleri, Rektörlük B Salonu'nda düzenledikleri basın toplantısında şenlik programı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Şahin Sırmalı, bu yıl ekonomik kriz sebebiyle şenliğe sponsor bulmakta zorlandıklarını, ancak üniversite olarak her türlü desteği vererek güven ve huzur içinde bir şenlik olmasını sağlamak için olağanüstü çaba harcadıklarını söyledi.

Öğrencilerin güven içinde eğlenmeleri için bu yıl da şenlik alanına öğrenci ve yakınlarının dışında kimsenin alınmayacağını belirten Prof. Dr. Şahin Sırmalı, "Biz bu şenlikleri üniversite-kent kucaklaşması için önemli bir fırsat olarak görüyorduk. Ama ne yazık ki şenlik alanının fiziki yetersizliği yüzünden bazı aksaklıklar çıkabiliyor. Bu yüzden dışında kimseyi kampüse alamayacağız" dedi.

KAMPUS KAMERALARLA İZLENECEK
Bahar Şenlikleri Koordinatörü Mehmet Ali Şiker de, Türkiye'nin en önemli üç açık hava faaliyetlerinden biri olan şenliklerin en iyi şekilde geçmesi için alanın Mobese kameralarıyla izleneceğini ve 300'e yakın güvenlik elemanının görev yapacağını söyledi.

12 Mayıs Salı günü Emre Aydın,13 Mayıs Çarşamba günü Grup Gece Yolcuları,14 Mayıs Perşembe günü NEV ve 15 Mayıs Cuma günü Mercan Dede sahne alacak. Aralarında Progressive Obsession, Senfonya, Funkystanbul ve Yolgezer'in de bulunduğu 21 amatör grup ana sahnede çalacak. Aralarında Canan Tan, Ebru Cündebeyoğlu, Barbaros Şansal, Levent Üzümcü, Arka Sokaklar Dizi Ekibi'nden Özgür Ozan ve Şevket Çoruh, Sümer Tilmaç gibi sanatçı, yazar ve spor adamlarının bulunduğu 23 ünlü isim panel ve öğrenci sohbetlerine katılacak. 11 üniversite kulübü ile Mart Kedisi, Savarona gibi 8 amatör müzik grubu amfi tiyatroda sahne alacak. Baykal Kent, Nasuh Mahruki , Efe Aydah Mustafa Muharrem Tüfekçi ve Dr. İbrahim Benlioğlu gibi isimler öğrencilerle buluşacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?