3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bahçeli Bursa'da

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt açılımı ve demokratikleşme paketinin Türkiye'yi bölmek isteyenlere cesaret verdiğini öne sürdü.

Partisinin Buttim'deki Bursa İl Kongresi'ne katılan Devlet Bahçeli, MHP'nin millet için her türlü fedakarlığı yapacağını, milli devlet yapısı, üniter yapı, toprak bütünlüğü ve bin yıllık kardeşliği tahrip edecek, yıkım projesi olacak hiçbir hususu kabul etmeyeceğini bildirdi.
Bahçeli, demokrasiyle demokratikleşme arasında çok ince bir çizgi üzerinde oynanan oyunu, kurulan tuzağı hep beraber görmek mecburiyetinde olduklarını belirterek, "Malum şahsiyetler televizyonlara hep çıkıyor ve bunları tekrarlıyor. Demokratikleşme nedir, bundan ne anlamamız gerektiğini açıkça söylemek yerine, etnik bölücülüğü esas almış terör örgütüne yardımcı olduklarının, onları cesaretlendirdiklerinin farkında değiller. Biz farkında oldukları kanaatindeyiz. Bir paket açılıyor. Paketin ne olduğu görülmeden bir şeyler söylemek mümkün müdür? Niye MHP demokratik bir katılım sağlamıyor gibi yine televizyonlarda kalkıp zehir saçanlar, MHP'nin üzerine de bir ihanet şemsiyesini germeye çalışıyor. 25 yıldan bu yana bölücü terör faaliyetini yürüten bir ihanet şebekesi, bu kadar elemanıyla yakalanıyor.

Başı olan cani şu an için İmralı'da yatıyor. Bunların ifadelerinde, bunların ele geçen belgelerinde, iftiracıları olarak gündeme taşınmış olan gündeme taşınan insanlarda, bölücü terörün hangi amaçla ne faaliyet yürüttüğünü bu millet hala anlayamamış mıdır? Aydınlar ve mutabakat içinde olan devletin zirvesi de mi bunu hala anlayamamıştır? Marksist, Leninist bir esasla kurulan terör örgütünün temel amacı, bağımsız bir Kürt devleti kurmaktır. Suriye'deki ile Irak'taki ile İran'daki ile bir araya gelerek büyük Kürdistan hayalinin peşinde koşmaktır. Bütün bu bilgiler için demokratik açılım paketini beklemeye gerek yok sayın yazarlar. Biliyorsunuz, gidip Kandil'de sohbet ediyorsunuz, siz bilmeyeceksiniz de burayı şereflendiren değerli insanlarımız mı bilecek?" diye konuştu.

"KÜRTÇE KONUŞAN HİÇ KİMSE PKK'NIN YANDAŞI DEĞİLDİR"
Ülkenin bölünmemesi konusunda MHP'nin hassasiyeti olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "Bu konuda MHP taviz vermez, bu hassasiyetle hareket ederek bölge insanıyla bölücü terör arasındaki kalın çizginin farkındadır. Türkiye'de hiçbir kişi, Kürtçe konuşan kardeşim olarak, PKK'nın yandaşı ve onun destekçisi değildir. Zorla destekçi görünmek mecburiyetinde kalan, devletin zaafıyla böyle görülen insanlar vardır. Kürtçe konuşanların hiçbirini PKK'lı zannetmeyin. PKK'nın ucu Yunanistan'da, Avrupa'da, Suriye ve diğer
yerlerdedir. Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari'de yaşayan bin yıllık kardeşimiz olan insanlar milletimin öz evlatlarıdır, PKK'lı değil, Türk milleti ailesindendir. Şimdi kalkıp PKK'nın iç ve dış odaklı ihanet merkezlerinden gelen taleplerini karşılamak için 'demokratik açılım', 'Kürt açılımı' kavramlarıyla memleketi bölmeye kalkmayınız. 36 etnik grupla sosyal dokuyu parçalarken, şimdi çok daha büyük bir tehlikeli oyuna girmeyiniz" ifadelerini kullandı.

"BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA GEZERKEN TÜRKİYE'Yİ BÖLMEYE ÇALIŞMAYIN"
Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölünmüş yollarla milletin hayır duasını aldığını hatırlatarak, "Bu yollarla zaman kazanılmakta, trafik kazalarının önlenmesinde faydalar sağlanmaktadır. Hayırlı yatırımlar olmaktadır. Onun için bölünmüş yollar, Türkiye'nin bölünmüşlüğüyle karıştırılmamalı. MHP olarak bölünmüş yollarda seni takdirle karşılıyor ve alkışlıyoruz. Türkiye'nin bölünmüşlüğüne yol aramana ise şiddetle karşıyız. O sebepten dolayı bölünmüş yollara 'evet' ama bölünmüş bir Türkiye'ye MHP
her şart altında karşıdır. 25 yıldır dağda gezenlerle Türkiye'yi bölmek istiyorsunuz. 25 yılda Türkiye'nin yarısını almaya çalışanlar, 50 yılda dağda yaşamayı kabullenmiş insanlar açısından yorumladığında, Türkiye'nin bütününe sahip çıkacağımızın iyi anlaşılması gerekir. Bölünmüş yollarda gezerken, sakın ola Türkiye'yi bölmeye çalışmayın. Önümüzdeki günler, ülkemiz açısından sakıncalı günlerdir. Böyle bir günde soğukkanlı olacağız, sabırlı olacağız. Tahriklere, kışkırtmalara kapılmayacağız" diye konuştu.

"TÜRK SORUNU OLDUĞUNU YAZANLARIN GAYESİ BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ BOZMAK"
Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "Bazıları çıkmış Kürt sorunu üzerinde makaleler yazarken, MHP'nin kesin duruşundan oldukça rahatsız olacaklardır ki, kalkmışlar bir de, 'Türk sorunu vardır' diye yazıyorlar. Bunların bütün gayesi, bu ülkede yaşayan bin yıllık kardeşliği bozmak. Türk-Kürt kardeşlerinin kavgasından, siyaseten netice almak ve bir yerlere bir borcu var ise o diyet borcunu ödemek ve bundan sonraki varlıklarının güvencesini sağlamak için böyle hatalara giriyorlar. Türkiye'de Kürt sorunu
tartışılırken, bir de Türk sorunu vardır diye kalem oynatıp konuşmanın Türkiye'yi nereye götüreceğini en iyi onların anlaması gerekir. Bu tahriklere kapılmamalıyız. Bu kışkırtmalara kapılmamalıyız. Ancak Türkiye'yi bölecek birtakım davranıi siz bilmeyeceksiniz de burayı şlara karşı MHP her zamanki milli duruşunu ortaya koyacak. Bölünmeye katkı sağlayacak bir tarihi hatayı Allah nasip ederse işlemeyecektir. Onun için kavga ve çatışma, cepheleşme ve kamplaşma milletimizin hiçbir ferdi tarafından
istenmiyor. Biz kavga, çatışma gerilimden yana değiliz, bundan beslenmiyoruz. Bir gün MHP ülke yönetiminin sorumluluğunu üzerine aldığı zaman, yandaşların zenginleşmesi sürecindeki her türlü yolsuzluk ve diğer siyasi ahlaksızlıkların hesabı mutlaka sorulacaktır. Bundan kaçmak mümkün değildir. Türkiye'de bölücülüğü teşvik edeceğin yerde, taşeronluk üstleneceğin yerde, milletin aslisi olarak, birlik ve beraberliği savunman daha doğru olur."

"TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAK HER TÜRLÜ AÇILIMDA HÜKÜMETİN YANINDAYIZ"
Devlet Bahçeli, hükümetin Türkiye'yi bölecek şeylere cesaret vermek yerine, terörün kökünün kazınması konusunda açılımlar yapmasını isteyerek, "Başbakan'ın sesi gür çıkmalı. Bölücü terörün bütün militanları silahlarıyla beraber Kandil Dağı'ndan inerek, Türk adaletine teslim olarak, her türlü adalet önündeki değerlendirme sonucu, sonuç ne çıkarsa çıksın onlara katlanarak cezasını çekip caniliklerinin hesabını vererek Türk milletiyle kaynaşma yolunu tercih edebilirler, bunun haricindeki hiçbir şart, taviz
ve direktifi Türk milleti olarak kabul etmek mümkün değildir. Bölücü terörün kökünü kazıma yolunda atacağın adım varsa Meclis'e getir, 69 milletvekiliyle size yardımcı olalım. Ancak bölücü terörü bahane ederek onların amaçlarına Türkiye'de temel hak ve özgürlükler gibi demokratikleşme süreci aldatmacasıyla Türkiye'yi bölmeye çalışan bir akıma hizmet edeceksen, 69 milletvekili ile Meclis'te dimdik karşında olacağız. Bu davaya gönül vermiş her insanımız Türk milletiyle bu duruşu savunacaktır" açıklamasını
yaptı.
MHP'nin sözüne dikkat etmek gerektiğinin altını çizen Bahçeli, "MHP bu millet için her türlü fedakarlığı yapar ama milli devlet yapısı, üniter yapı, toprak bütünlüğü, bin yıllık kardeşliği tahrip edecek veya yıkım projesi olarak önümüze getirilecek hiçbir hususu MHP kabullenemez. Bunu milletimize anlatarak, milletimizden aldığımız destekle bugün yapılmış olan bütün hataların hesabını iktidardan tutun Kandil'deki caniye kadar hepsinin hesabını sormaya da kararlıyız. İyi fırsat doğdu. Devletin zirvesinde mutabakat var, bu mutabakatın ne olduğu, bu zirvede kimlerin bulunduğu iyice açıklanmalıdır. Kimse kimseyi kandırmamalı. Kimse bu milleti kandırmaya yeltenmemeli, devletin zirvesine baktığımızda, Anayasa'ya baktığımızda, 'Kimler olabilir' diye baktığımızda Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, yargı başkanları devletin zirvesi budur. Bu zirvede nasıl bir mutabakat varsa, bunu hep beraber milletin huzuruna çıkıp anlatmalıdırlar. Yoksa, 'Devletin zirvesi Kürt açılımını destekliyor' diyerek bölünmeyi körüklüyorsa millet buna da karşı çıkabilir. Türkiye'yi böyle bir gerilimli ortama sürüklememek lazım. MHP olarak Türkiye sevdalısı olarak bugünden bunları uyarıyoruz. Yapmaya çalıştığımız Türkiye'nin bölünmemesidir. Bin yıllık kardeşliğin çatışmamasıdır" şeklinde konuştu.
Mevcut İl Başkanı Arif Demirören'in tek aday olup güven kazandığı kongreye Bursa milletvekilleri Hamit Homriş, İsmet Büyükataman ve Necati Özensoy da katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 18:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?