6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bakan Çelik kızını evlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in kızı Merve Çelik'in nikah törenine katıldı.

Erdoğan, Merve Çelik-Cüneyt İyibilir çiftinin Yıldırım Spor Kompleksi'nde düzenlenen nikah töreninde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez ile şahitlik yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin kıydığı nikahın ardından, genç çift havai fişekler eşliğinde beyaz güvercin uçurdu.Erdoğan, genç çifte mutluluklar dileyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Bizler resmi şahitler olarak, sizler de fahri şahitler olarak bu nikahı akdetmiş bulunuyoruz. Allah mübarek etsin. En kötü günleri inşallah bugün gibi olur. Rabbim acılarını annelerine babalarına göstermesin. Tabii ki güçlü aileler, güçlü milletleri oluşturur. Güçlü bir ailenin temelini attığımıza inanıyorum. Her iki aile de tanıdığım, bildiğim, yıllardır özellikle değerler noktasında beraber mücadelesini verdiğimiz çizginin insanlarıyız. Ve bu gece, geleceğe önemli yatırımlar yapılması bakımından kurulan bu aileyi önemli buluyorum. Kendilerini bundan dolayı tekrar tebrik ediyorum.”

EN AZ 3 ÇOCUK DİYORUM

Başbakan Erdoğan, evliliğin uzun bir yolculuk olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Hani 'Uzun, ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' diyor ya Aşık Veysel. Tabii ki, burada da gideceğiz gündüz gece. Sıkıntılı günler olacak, sıkıntıları paylaşacağız, karşılayacağız, birlikte göğüsleyeceğiz. Ama benim bir vasiyetim, tavsiyem var. O da şu; bu şekilde kurulmuş bir aile, böyle güçlü bir aile, özellikle ruh kökleri açısından böyle güçlü bir ailenin bu ülkeye, vatana, millete faydalı nesil yetiştirmesi lazım. Onun için de benim hep tavsiyem şu; en az 3 tane çocuk diyorum. Tabii burada birinci derecede görev, Merve kızımızın. İkinci derecede Cüneyt'in. Ama en az diyorum, 3 demiyorum. Bunu inanarak, bilerek söylüyorum. Şu anda Türkiye'nin nüfus artış hızı 1,4'e düşmüştür. Bu, şu demektir; 2037-2038, bu yıllarda Türkiye'nin nüfusu yüzde 60 oranında 60 yaşın üzerinde olacak. Yani yaşlı bir Türkiye. Şimdi genç Türkiye ile övünüyoruz ve bu genç Türkiye'nin biz kalıcı olmasını istiyoruz. Zira insan her şeydir. Yaradılmışların en şereflisi olan insan, genç, dinamik bir millet. Bunu kalıcı kılmamız, geleceğe taşımamız lazım.”
Bu noktadaki kararlılıklarının devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, düğüne katılan ailelerden de en az 3 çocuk yapmalarını isteyerek, şunları söyledi:
“Bu ülkenin bir başbakanı olarak, bunu özellikle istiyorum. Sorumluluğumun gereği olarak istiyorum. Türkiye'nin, ülkenin geleceği, vatanımın geleceğini düşünerek bunu istiyorum. Kim hangi spekülasyonu yaparsa yapsın, bilesiniz ki bu ülkenin geleceğine onlar yatırım yapmak istemiyorlar. Yıllarca bu işin olumsuz yönde propagandasını yaptılar ve ülkemizde şu anda hedefledikleri noktaya geldiler. Batıdaki birçok dostlarım, cumhurbaşkanları, başbakanlar hep bundan şikayet ediyorlar. 'Biz burada yanlış yaptık, şimdi durumumuz çok kötü' diyorlar. Ben bu vesileyle bunu tekrar hatırlatmak zaruretini burada hissettim.”
Konuşmasının ardından evlilik cüzdanını Merve İşbilir'e teslim eden Erdoğan, genç çifte hediye verdi.

Düğün törenine, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

AA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 09:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?