4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bakan Çelik Orhangazi'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hayata geçirdikleri sosyal güvenlik reformuyla insanlar arasındaki adaletsizliklere son verdiklerini söyledi.

Orhangazi hükümet binasının açılışı, Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından yapıldı. Açılışta ilk konuşmayı Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu yaptı. Peynircioğlu, 1974 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdükleri eski konağın sürekli gelişen ve büyüyen Orhangazi'ye etkin bir kamu hizmeti sunumu açısından yetersiz kaldığını belirtti.

Peynircioğlu, bin 694 metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve 6 bin 877 metrekarelik kullanım alanına sahip 5 kattan müteşekkil, doğalgaz sistemiyle ısıtmalı, asansörü, toplantı ve konferans salonu, kapalı otoparkı bulunan hizmet binasının, vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunma imkanı sağlayacağını söyledi.

Vali Şahabettin Harput da yaptığı konuşmada, yapılan bu hizmetin vatandaşı yormadan, devletin gülen yüzü ve hizmet noktası olmasının yanı sıra içinde görev yapan personelin de vatandaşa sunacağı hizmetin kalitesini artıracağını ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kısa zaman dilimi içerisinde büyük bir değişim yaşayan Türkiye'nin her ilinde ve ilçesinde bu tür güzelliklerin yaşandığını ifade ederek, "Yapılan binalar betondan ve demirden ibarettir. Eğer binalarda vatandaşa güzel hizmetler verilirse işte o zaman o binalar değer kazanır. Bugün buraya yapılan bu hizmet binası, Orhangazi'ye büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Bakan Çelik'e hükümet konağı açılışında zeytin ikram edildi. Çelik, daha sonra Orhangazi Çok Programlı Lisesi inşaatını inceledi, muhtarlar evini hizmete açtı. Esnafa hayırlı işler dileyen Çelik, SGK hizmet bürosunun açılışını yaptı. Burada konuşan Çelik, "1945 yılında çıkarılan Sosyal Güvenlik Kanunu insanlar arasında ayrımcılığa yol açtı. 72 milyon insanı kapsayan SGK reformuyla insanlar arasındaki adaletsizliği kaldırdık. Bizim için geride hoş bir seda bırakmak önemli. 'Bu kadar önemli bir görevdeydinde ne yaptın?' diye sorarlarsa, 'Doğru işler yaptık' diyebilmeliyiz" dedi.

ORMO A.Ş. tarafından yaptırılan Emine Saadet Öcalgiray İş Eğitim Okulu'nu açan Çelik, "Asıl engellilik engellileri görmemektir. En çok engelli meseleleri önümüze geliyor. Onların meselelerini çözmek için çalışıyoruz. Prim ödemeleri, engelli istihdamı, evde maaş ödeme gibi birçok çalışmayla engellilerimizin yükünü kaldırmak için gereken adımları atıyoruz" şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir aydır grevde olan Asil Çelik işçilerini de dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, mağduriyetin giderilmesi için arabuluculuk yapma sözü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 17:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?