5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bakan Çelik Romanlarla buluştu

BAKAN ÇELİK BURSA'DA ROMAN VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Devlet Bakanı Faruk Çelik, dezavantajlı olarak gördükleri Roman vatandaşların sıkıntılarının çözümünün toplumsal birliğe katkı sağlayacağını ifade ederek, Madımak'ın akıbeti için de Alevi vatandaşlarla Sivas'ta bir araya geleceğini söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Roman açılımı çerçevesinde Roman vatandaşların temsilcileriyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, "14 Mart'ta İstanbul'da Roman vatandaşlarla Başbakan'ımız ve kabinedeki bazı arkadaşlarla bir araya geleceğiz. Yurt dışından, özellikle Balkanlar'dan da katılım olacak. Burada 14 Mart'taki program öncesi nasıl bir görüşme olacak onu ele alacağız. TOKİ yetkilileri de burada. Konut yapımıyla alakalı valilere yazılan yazılar var. Mevcut durumların tespiti ve eksiklerin giderilmesiyle alakalı yapılacak çalışmalar isteniyor. Bu konuları da ele alacağız" dedi.

Yapılan çalıştaylarla da alakalı açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, "Roman vatandaşlarla alakalı toplantı yaptık ve sorunlarını dinledik. Çözümler için gereken adımları atıyoruz. Her alanda açılım çalışmaları var. Türkiye her alanda normalleşiyor. Hiçbir vatandaş, ikinci sınıf vatandaş değildir. Hiç kimsenin diğerine karşı üstünlüğü yok. Bize göre en dezavantajlı grup Roman vatandaşlardır. Yaşam şartlarının iyileştirilmesi, mesleki eğitim ve topluma entegrasyon konusunda gerekli adımların atılması için

yapılan çalışmalar var. Dezavantajları giderilince toplumsal birliğimize katkı sağlayacaktır. Alevi vatandaşlarla yapılan toplantıda da ciddi mesafeler aldığımızı söyleyebilirim. Çarşamba günü Sivas'a gideceğim. Sivas'ta tüm sivil toplum kuruluşlarıyla Madımak'ın ne olması gerektiğini ortak kanaatle bulmaya çalışacağız. Sivas'ta yaşayanların bakış açısını göreceğiz. Bu tür çalışmalar toplumun tüm kesimini ilgilendiriyor. Bu tür çalışmalar milli birliğe dönüktür. Yapılan çalışmalarda hedefe ulaşmak için konsensüs oluşturuyoruz" diye konuştu.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, soru üzerine AK Parti Genel Merkezi'ne zarf içinde gönderilen mermiler hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade ederek yetkililerin gereken açıklamayı yapacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 17:06:04
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 23:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?