2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bakan Çelik'in Bursa temasları

Bursa'da partisince düzenlenen iftar yemeğine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sanayideki istihdamın üzerindeki yükleri ortadan kaldıracak çalışmaları başlatacaklarını ve bu moral ile ihracatın bir kat daha artacağını söyledi.


AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Yavuz Selim Spor Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Çelik, seçimlerde bazılarının hiç beklemediği bir oy oranını yakaladıklarını ifade etti. Seçim sürecinde verdikleri sözleri unutmayacaklarını, bunun yolunun da vatandaştan kopmamaktan geçtiğini kaydeden Çelik, "Hiç kimse yorulmasın, yalan yanlış ifadelerle insanımızı yanlış yola saptırmaya kalkmasın. 'AK Parti ne yapmak istiyor, ne yaptı?', bunlar açık bir şekilde ortadadır. Bunlara farklı yorumlar getirme çabası hiç birşey kazandırmaz. Üstelik milletimizde de yerini bulmuyor. Eğer haketmediğimiz iftiralar bir nebze haklı olsaydı, milletimiz 22 Temmuz'da bize bu desteği doğru bulmazdı. Bu şekilde iftira kampanyaları yürütenleri, doğru bir siyaset izlemeyenleri de bu vesile ile ikaz etmek istiyoruz. Siz kendinize de yazık ediyorsunuz" dedi.


Bu dönemde öncelikle anayasa ile işe başlayacaklarını kaydenen Çelik, "Güçlü, bölgesine ışık saçan, varlığını dünyada iyiden iyiye hissettirecek Türkiye için anayasanın yeniden ele alınması gerekliydi. Yeni anayasayı miletimizin önüne koyuyoruz ve milletimizin değerlendirmesi, tasdiği neticesinde inşallah yeni anayasa yürürlüğe girecektir" diye konuştu.


İhracatın 100 milyar dolarlar seviyesinden 200 milyar dolarlar seviyesine çıkmasını hedeflediklerini söyleyen Çelik, ''Sanayideki istihdamın üzerindeki yükleri ortadan kaldıracak çalışmaları başlatacağız ve bu moral ile ihracatımız bir kat daha artacaktır. Dolayısıyla milletimizin de refah düzeyi bir kat daha artmış olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı yaklaşıyor. 2023 yılına girdiğimiz zaman, ekonomik ve sosyal açıdan gerçekten muasır medeniyet seviyesine ulaşmış bir Türkiye'yi oluşturma seferberliği içindeyiz. AK Parti, Türkiye'nin partisi, merkez bir parti, Türkiye'nin her yerinde insanımızın gönlünü kazanmış olan bir siyasi hareket. İnşallah AK Parti, cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır, çağdaş, modern, medeni bir Türkiye'yi oluşturma konusundaki çalışmalarını durmaksızın sürdürecektir'' ifadelerini kullandı.


Konuşmasının ardından Bakan Çelik, Ankara'ya hareket etti. Partililerin yoğun ilgisine maruz kalan Çelik, zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 03:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?