4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bakan Çelik'ten Akbaş'a destek

AK Parti Kurşunlu Belediye Başkan Adayı Ali Akbaş'a destek vermek için Kurşunlu beldesine gelerek halka seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, halktan sandığa giderken 2002 öncesini ve sonrasını düşünmelerini istedi.

Belde merkezinde düzenlenen açık hava mitinginde kısa bir konuşma yapan milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez'in Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 22 Temmuz seçimlerinin ardından bir hafta evden çıkamadığını, ancak AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı akşam televizyona çıkıp halka seslendiğini belirterek, Kurşunlu halkından AK kadrolara sahip çıkmasını istedi.
Sloganlar ve alkışlar arasında konuşmasına başlayan ve sözleri sık sık sloganlarla kesilen bakan Faruk Çelik ise seçimlerin demokratik ülkelerde vazgeçilmez bir uygulama olduğunu, sonuçları ne olursa olsun herkesin neticesine saygı duyması gerektiğini, huzuru bozmayacak bir seçim dönemi geçirilmesini diledi.

"Her şey Kurşunlu'dan, İnegöl'den, Bursa'dan ibaret değil" diyen Bakan Çelik, "Olaylara öncelikle bir bütün olarak bakmamız lazım. 6,5 yıl önce çok başlı iktidarlarla neler çektiğimizi bir düşünmenizi istiyorum. Bugün Türkiye'de tek parti iktidarı var. Güçlü bir iktidar var. 6,5 yıl önce çok başlılık neticesinde Türkiye'ye yönetemeyenler, birçok kavga, tartışma, münakaşa yaşanmasına sebep olanlar Türkiye'nin itibarını, Türkiye'nin gücünü, Türkiye'nin bölgedeki varlığını, itibarını aşağıya çektiler.

Türkiye'yi mahkum duruma, Türkiye'yi boynu eğik duruma düşürdüler. İşte bu noktada 1950'de, 1966'da, 1983'te olduğu gibi 2002 yılında da el koydunuz, AK Parti'yi tek başına iktidara getirdiniz. Şimdi bir Allah'ın kulu çıkıp diyebilir mi ki, 'AK Parti Türkiye'yi şantiyeye çevirmedi, hizmetler yapmadı.' Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere gecemizi gündüzümüze kattık. Bu ülkenin başının dik olması için, bu milletin onurlu yürüyüşüne yeni imkanlar katmak için canla başla çalıştık, birçok olumsuzluktan olumlu noktalara taşıdık. Bugün nereye gidiyorsanız Türkiye şantiyeye dönmüş. Ne söz vermişsek hepsinin bir bir arkasında durmuşuz. Şimdi seçim zamanı. Projelerin ortaya çıkmasını, 'Ey AK parti siz yapamadınız, biz daha iyi yapacağız' diyecek babayiğitlerin çıkmasını bekliyoruz ama nerede?" dedi.

Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'a da yüklenen Bakan Çelik, "Siyasette nerede gençler, hangi kademede yer alıyorlar, söyleyin bakalım dediğiniz zaman, Meclis'teki yaş ortalaması 65'e gelmiş olan siyasi partiler karşımıza çıkıyor. Bakınız Allah aşkına, ben ilkokula giderken Sayın Baykal vardı siyasette. Ortaokulda vardı, liseyi, üniversiteyi bitirdim vardı. Milletvekili oldum, bakan oldum yine Baykal var. Sizin içinizde genel başkanlık yapacak kimse yok mu? Bu nasıl parti? 1999 seçimini kaybedip barajın altında kalıyorsun. 2002'de kaybettin, 2004, 2007'de kaybettin, 29 Mart'ta da kaybedeceksin. Bahçeli'ye de Baykal'a da deseniz ki, 'Gelin başbakanlığı veriyoruz' inanın ki kaçarlar. Niyetleri Başbakan olmak, sorun çözmek değildir. Türkiye'de Başbakan olmak için mücadele etmeyen ama o koltukları işgal edenlere karşı, sizin gönül verdiğiniz lider bir yılda partiyi kurdu, ertesi sene genel başkan ve başbakan oldu. Siyaset iddia işi, sevda işidir. Uyumayacaksın, çalışacaksın, üreteceksin,
milletin meselesini çözeceksin. Ama siz keyfinizden, sabah yürüyüşünüzden, akşam sefasından ayrılamıyorsanız, zaman ayıramıyorsanız milletin meselelerine, millet de sizi hep muhalefette bırakacak. Hizmet almak, Türkiye'nin umutlu ve mutlu geleceği için AK Parti'ye oy vermenizi istiyoruz. Bakın ampule, lambaları yakın" diye konuştu.

Türkiye'de siyasi istikrarın devamının çok önemli olduğunu belirten Bakan Çelik, "Siyasi istikrarı bozmak isteyen dış güçler, içeride de iş birlikçiler var. Siyasi istikrar bozulduğu zaman Türkiye Davos'ta olduğu gibi başını kaldıramaz. Siyasi istikrar bozulduğu zaman IMF'ye Türkiye'nin menfaati yoksa, 'Çek git' denemez. Ben 1999'da milletvekiliydim. Üçlü koalisyon hükümeti vardı. Kemal Derviş geldi, dedi ki, '15 günde 15 yasa çıkartırsanız, IMF para verecek.' Meclis oturdu 15 günde 15 yasa çıkardı.
Talimatlar geldi ve uyuldu. Türkiye 30 milyar dolar borçlandı. Tayyip Erdoğan da, biz de onların tahribatını ödemek için 6 yıldır uğraşıyoruz" açıklamasını yaptı.
Genel sağlık sigortasına da değinen Çelik, genel sağlık sigortasının devreye girmesiyle Türkiye'deki bütün vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başladığını ifade ederek, SSK'lı, Bağ-Kurlu gibi ayrımları ortadan kaldırdıklarını, herkesin eşit hizmet almasını sağladıklarını kaydederek, ''Bizden önce insanlar farklı sınıflandırılıyor, sınıflarına göre değer veriliyordu. Bağ-Kurlu 240 gün prim yatırdıktan sonra hastanede tedavi olabiliyordu. 239. gün hasta olsa cebinden parasını ödemek zorundaydı. İşçi 90 gün prim ödemesi gerekiyor, 89. gün hasta olsa parasını cebinden ödemek zorundaydı.

İsteğe bağlı sigortalı ise 20 yıl prim ödeyip emekli olduktan sonra hastaneden yararlanabiliyordu. Memur, memur olduğu gün sağlık hizmeti alabiliyordu. Memur birinci sınıf, SSK'lı ikinci sınıf, Bağ-Kurlu üçüncü sınıf, isteğe bağlı sigortalı dördüncü sınıf vatandaştı. Hepimizin nüfus cüzdanlarında Türk vatandaşı yazmıyor mu? Biz geldik insanlarımıza layık olduğu değeri verdik. Artık 1 ay prim ödeyen her
vatandaş gelip sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. 'Sosyal devlet vatandaşına en güzel hizmeti sunar' diyerek her alanda olduğu gibi sağlık alanında da birçok yenilik yaptık. Halkımıza en güzel ve iyi hizmeti verebilmek için birçok alanda yeniliklere imza attık'' şeklinde konuştu.

Kurşunlu halkından Başkan Adayı Ali Akbaş'a sahip çıkmasını isteyen Bakan Faruk Çelik, "Hizmet kadrolarını biliyorsunuz, aman ha yanlış yapmayın. Mührü alnı açık, göğsünüzü gere gere AK Parti'nin üzerine basın. Oylarınızı helal ettirdik, bundan sonra da ettireceğiz. Ali Akbaş kardeşim rahat olsun. Türkiye'nin dört bir yanını dolaştığı gibi Kurşunlu'yu da dolaşacaktır. Projeleri taahh 99 seçimini kaybedip barajın üdümüzdür. Burada gördüğümüz coşkuyu Ankara'da anlatacağım. Ali Akbaş'ı göreve getirmeniz halinde Başbakan'ı Kurşunlu'ya getirmek boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?