6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bakan Çelik'ten İsveç'e tepki

BAKAN ÇELİK'TEN İSVEÇ'E TEPKİ

Devlet Bakanı Faruk Çelik, İsveç Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesine tepki göstererek, bu kararın bölgedeki huzuru tarumar etmeye dönük çabaların bir ürünü olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Bursa Bölge Laboratuarını hizmete açan Bakan Çelik, İsveç Parlamentosu'nda Ermeni tasarısının kabul edilmesini değerlendidi. Çelik, ''Erivan'ı dikkate almayan, Ermenistan'da yaşayan vatandaşların ekonomik sorunlarını dikkate almayan, onları o bölgede daha da mahrumiyete sürükleyen sözde Ermeni sevdalısı insanların amacı, bölgedeki huzuru ve barışı yükseltmek değil. Bu karar, bölgedeki huzuru tarumar etmeye

dönük çabaların bir ürünü olarak alındı'' dedi.

Çelik, kararın ABD'deki gibi bir oy farkla alınmasının manidar olduğunu, bunu Türkiye'nin son dönemde kat ettiği dış politika ve ekonomideki ivmenin bir göstergesi olarak görmenin mümkün olduğunu ifade etti. Bu tür oylamaların eskiden çok daha açık ara farkla alındığına dikkat çeken Çelik, ''Şimdi artık diasporanın o derece etkin olamadığı da net görünüyor. Ama geneli itibarıyla baktığımız zaman, bunlar hiçbir anlamı olmayan ifadeler ve kararlar. Çünkü siyasetçilerin alması gereken bir karar değil. Eğer

tarihe mal olmuş, 100-150 yıl önceki hadiseleri siyasiler parmak hesabıyla değerlendireceklerse, o zaman geçmişe dönük Türkiye'nin de söyleyeceği çok şeyler var. Bizim topraklarımız 780 bin kilometre kare değildi. Bizim topraklarımız bunun 15-20 katıydı. O topraklarda yaşayan milyonlarca insan vardı. O zaman siyaset hesaplaşacaksa, biz de diyoruz ki topraklarımız ve insanlarımız nerede? O zaman birileri onların hesabını versin. Böyle saçma şey olabilir mi?'' diye konuştu.

Siyasetçilerin 'parlamentolarda parmak hesabıyla 100 yıl önceki tarihi gerçekleri öne çıkarması ve onlara çözüm bulması' diye bir şeyin söz konusu olamayacağını kaydeden Çelik, bu kararı nefretle kınadıklarını ifade etti. Çelik, Türkiye'nin ciddiyetle yoluna devam edeceğini belirterek, ilerleyen süreçte bu bir oyluk farkların Türkiye lehine pozitif şekilde cereyan etmeye başlayacağını söyledi.

BAKAN ÇELİK'TEN İSVEÇ'E TEPKİ
BAKAN ÇELİK'TEN İSVEÇ'E TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 19:18:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 23:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?