3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bakan Eroğlu açılışlara katıldı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, alınan tedbirlerle Türkiye'de su problemi kent olmadığını, İstanbul'un su probleminin 2040 yılına kadar halledildiğini belirterek, "Artık konuşan değil, çalışan bir iktidar var. 2012 eylem planıyla 81 vilayetin 2040 yılına kadar su problemi olmayacak. 2009 yılında da hedefimiz 500 bin hektarlık ormanlık alanda ıslah ve ağaçlandırma yapmak" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde telekonferans yöntemiyle 9 ayrı ilde 4 açılış ve 5 temel atma törenine katıldı. Güllüce Sulaması'nın temel atılması töreninde bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin her alanda son dönemde hedef büyüttüğünü belirterek, "Gerçekten dünyada sözü geçen başı dik bir ülke konumundayız. Bunu Başbakanımız sağlamıştır. Biz gücümüzün farkında değildik.

Dünya ekonomisinde 12. sıradayız. Bu yeterli değil. Başbakanımız Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılından önce hedef belirledi. 2023 yılından önce dünyada 10 büyük devlet arasında yerimizi almamız gerektiğini söyledi. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Son dönemde yaşanan küresel ekonomik krizden en kolay çıkacak ülke bizim ülkemizdir. Buna yürekten inanıyorum. Devlet su işleri olarak 2003-2009 yılları arasında 813 tesis tamamladık. 676 tanesinin açılışını gerçekleştirdik. Bu yatırımların içinde en fazla baraj ve göletimiz var. Su politikamızı her geçen gün geliştirerek hedefimizi büyütüyoruz.

2040 yılına kadar İstanbul'da su problemi yok. 2012 eylem planında 81 ilimiz için 2040 yılına kadar su problemi yaşanmaması için büyük bir adım attık. Türkiye olarak büyük düşünmek mecburiyetindeyiz. 2012 yılına kadar 2 milyon 300 bin hektar bozuk alanını ıslahı ve ağaçlandırılması seferberliği başlattı. 2008 yılında başladığımız zaman yıllık hedefimiz 420 bin hektardı. Fakat kentlerimizdeki yöneticilerimizin gayretli çalışmalarıyla hedefimizi aştık ve 463 bin hektarlık çalışmayla 2008 yılını tamamladık. Bu yıl için hedefimiz 500 bin hektar alanın ıslahı ve ağaçlandırılması olacak" diye konuştu.

Bakan Eroğlu temeli atılan Mustafakemalpaşa Güllüce Sulama projesiyle ilgili bilgi verdi. Projenin 51 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu, 3 bin 865 hektar alanın sulanacağını söyleyen Bakan Eroğlu, tesisi yapacak müteahhit firma Kalem İnşaatın yetkilisini yanına çağırarak, bitiş süresinin kısaltılmasıyla ilgili pazarlık yaptı. Projede öngörülen bitiş tarihinin 6 Şubat 2012 olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, müteahhit firma yetkilisi Yusuf Kaya'dan projenin 30 Aralık 2011 yılında bitirilmesi isteğinde bulundu. Kaya ise bunu daha da kısaltarak, projenin 11 Kasım 2011'de saat 11.11'de bitireceklerinin sözünü verdi.

Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Mehmet Tunçak, DSİ Genel Müdürü Osman Kahveci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Telekonferans yöntemiyle Uşak Sivaslı Yaylalar Barajı, Bilecik Günyurdu Mustafa Eldemir Batajı, Antalya Elmalı Mursal Sulama tesislerinin açılışını yapan Eroğlu, Bursa İznik Hisardere Barajı, Bilecik Söğüt Dereboyu Barajı, Bursa Karacabey Bayramdere Barajı, Antalya Manavgat Taşağıl Karabekir Barajı ve Bursa Mustafakemalpaşa Güllüce Sulaması'nın temelini attı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?