6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bakan İHH TIR'ında servis yaptı

BAKAN ÇELİK, İHH'NIN GEZİCİ AŞEVİNDE İFTARLIK DAĞITTI

İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) gezici aşevi TIR'ı Bursa'ya geldi. Kent Meydanı’na kurulan gezici aşevinde Devlet Bakanı Faruk Çelik de servis yaptı

İftar etkinliğine Bakan Çelik'in yanısıra Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, İHH Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, İHH Bursa Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, Devlet Mazlum-Der Bursa Şubesi Başkanı Şakir Çalışkan, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, İHH gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHH Gezici Aşevi TIR’ı vatandaşa pirinç pilavı, kavurma ve ayran dağıttı. İftar için çadıra gelen vatandaşlar, mutfağa dönüştürülmüş TIR önünde sıraya girdi. Servis masasının arkasına geçip, vatandaşlara yemek dağıtan Devlet Bakanı Faruk Çelik’ten yemeğini alan vatandaşlar akşam ezanının okunması ile birlikte iftarlarını açtı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İHH Bursa Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, " Türkiye içinde başlattığımız Gezici Aşevi TIR’ı ile birçok yerde ve birçok ihtiyacı olan vatandaşa iftarlar veriyoruz. Bu anlamda ramazan iftarlarının bizim için ayrı bir önemi var. Ramazan ayı birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Bu ay ile beraber düzenlenen iftar yemeklerinde zengin fakir ayırt etmeksizin toplumun her kesimindeki insanlar bir araya geliyor. İşte biz de İHH olarak gücümüz yettiğince bu güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle İHH çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Pakistan'da yaşanan sel felaketine de değinen Kaptan, sel bölgesinde hala sıkıntıların devam ettiğine dikkat çekti. Kaptan, herkesin en küçük yardımının bile oradaki yardıma muhtaç bir insanın acılarını hafifleteceğini vurguladı.

BAKAN ÇELİK, İHH'NIN GEZİCİ AŞEVİNDE İFTARLIK DAĞITTI
BAKAN ÇELİK, İHH'NIN GEZİCİ AŞEVİNDE İFTARLIK DAĞITTI
BAKAN ÇELİK, İHH'NIN GEZİCİ AŞEVİNDE İFTARLIK DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 16:27:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?