4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bakan Özak Bursa'ya geldi

Kale Grubu'nun Bursa bayii Tuşpa'nın açılışına katılan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türk mallarının artık dünyada marka haline geldiğini söyledi.

Mudanya yolu üzerindeki Tuşpa mağazasının açılışına Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kale Grubu Şeref Başkanı İbrahim Bodur ile çok sayıda davetli katıldı. Özak, Türkiye'nin ekonomi alanında çok geliştiğini ve dünyanın önemli ülkeleri arasına girdiğini belirterek, "34 yıldır kurulan bu güzel şirketlerde ben de ortaklarımla birlikte hizmet vermeye çalışıyorum. İbrahim Bey bizim için bir öğretmen. Dünyanın en gelişmiş ülkesi olarak gösterilen Amerika'da yapılan uçakların yedek parçalarını üretiyor.

Sadece seramikle uğraşmıyor. Bu kadar önemli işadamlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Vergilerini vererek halka ve ülkeye hizmet ediyorlar. Allah böyle insanların sayısını artırsın. Türkiye dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girebildiyse böyle insanlar sayesinde girebilmiştir. Bursa'daki gelişimi görmekten mutluluk duyuyorum. Kültürü, tarihi ile Bursa çok gelişti. Seramik konusunda da dünyanın önde gelen şehirlerinden oldu. Bu sıralar inşaat sektöründe yüzde 20'lere varan bir düşüş var. Ancak bu düşüş ileride azalacaktır. Türkiye artık ürettiği her malla dünyada marka, kalite olmuştur. Türk istihdamına, ekonomisine katkı sağlayan bütün işadamlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz de hükümet olarak 6.5 yıldır halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

Kale Grubu Şirketleri Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, Kale Grubu'nun tek bir çatı altında birçok sahada hizmet verdiğini belirterek, "50 yıldan bu yana öncü ve güvenin temsilcisi olan Kale Grubu, sahip olduğu Çanakkale Seramik, Kalebodur, RocaKale, Kalekim, Kaleterasit, Kaledekor, Kalecolor gibi markaları ile her zaman teknoloji, kalite ve yeniliğin temsilcisi olmuştur. Grubumuz aynı zamanda dünya şirketleri ile yaptığı ortaklıklarla onların sahip olduğu bilgi ve teknolojileri de kendi üretiminde kullanmaktadır" diye konuştu.

3 bin 500 metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan mağazayı gezen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, gördüğü çocuklara karnelerini sormayı ihmal etmedi. Özak'a çini hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 17:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?