4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bakan ve Vali teftişte

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile birlikte SGK'nın İnönü Caddesi'ndeki yeni binası, Acemler'deki Sevgi Evleri inşaatı, Nezir Gencer Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Ovaakça'daki Amatem binasınnda incelemelerde bulundu.

Sosyal devlet olmanın gereği olarak bu ve benzeri tesislere ihtiyaç duyulduğunu belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, "İhtiyaç duyulan tesislerin yapımı ve dizaynı konusunda Bursa’nın elini çabuk tutmasından çok mutluluk duyuyorum, Gerek özel idaremiz, gerekse yerel yöneticilerimizin sayın Valimizin başkanlığında büyük bir gayrette bulunduğunu bugün burada gördük. Özellikle villa tipi diyebileceğimiz sevgi evlerinin tamamlanıyor olması, alkol bağımlısı yavrularımızın kurtarılması için yapılan bu hizmet binalarımız çok önem arz ediyor. Belirli ihtiyaçlar var. Onları da Ankara’ya taşıyıp en kısa zamanda halledeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bursa’da sokağa terk edilen ve sokakta yaşamak zorunda bırakılan çocuklarla ile ilgili yürütülen projeler hakkında Bakan Çelik’e bilgi verdiğini ifade eden Vali Harput “Sokakta yaşayan, dışlanmış ve istismara uğramış çocuklarımız için yapmakta olduğumuz hizmet binalarımızı sayın Bakanımızın isteği ile birlikte inceledik. Çocuklarımızın sokaktan kurtarılması için büyük bir gayret içerisindeyiz. Projeler ile ilgili bazı sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımızı sayın Bakanımız ile paylaştık. İnşallah bu sıkıntıları da Bakanımızın desteğiyle aşacağız" dedi.
İncelemelerde Vali Şahabettin Harput, Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halim Melikoğlu’ndan bilgi alan Bakan Çelik, Bursa’nın yoğun bir göç alan şehir olduğunu belirterek, göç ile birlikte problemlerinde beraberinde geldiğinin altını çizdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 11:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?