4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Bakanların bizi dinlemesini istiyoruz'

BUSİAD'ın olağan mali genel kurulu yapıldı.

BUSİAD Evi Kongre Salonu'nda yapılan genel kurulda, yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okunup müzakere edildi. 2008 yılı hesap durumu okunup, yönetim kurulu ve denetim kurulu ibra edilirken, 2009 yılına ait bütçe görüşüldü.

Aidat borçları sebebiyle üyelliği sona erdirilen ve aidat borcu olan üyelerin durumu da görüşüldü. 2008 yılının bütçesi 328 bin 623 TL olarak açıklanırken, 2009 yılı bütçesinin ise 500 bin TL olması tahmin ediliyor. Üyelik aidatlarını ödemedikleri gerekçesi ile 27 üyeden toplam 149 bin 25 TL aidat alacağı olduğu, bu üyelerin kayıtlarının ve borçlarının silinmesinin gündemde olduğu öğrenildi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Özer, "Kriz çok şiddetli geldi. İhracaat ve ithalaat rakamlarımız düştü. Bu, daha çok sıkıntı, daha çok iflas ve daha çok işsizlik demektir. Biz gerekli çalışmalarımızı gücüğümüzün yettiği kadar yapıyoruz. Bakanlarımızın buraya gelerek meselelerimizi dinlemesini istiyoruz" dedi.

Zorlu Tekstil'in sahibi Zeki Zorlu, "Bursa AK Parti milletvekilleri ve ekonomiden sorumlu bakanımız genel kurulumaz davetliydi. Ancak işleri dolayısıyla gelemediler. Onları en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 17:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?