3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bakıcılar hortumla serinletiyor

Bursa Zoopark'ta aşırı sıcak sebebiyle hayvanlar bakıcıları tarafından hortumla ıslatılarak, serinletilmeye çalışılıyor.

Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, hayvanat bahçesi sakinlerini de bunalttı. Kavurucu sıcaklara rağmen keyifleri yerinde olan aslanlar ağaç gölgelerinde uyuyarak gününü geçirirken, babunlar oyun yerlerinin gölgelerinde oturarak sıcak havada biraz olsun rahatlama imkanı buluyor. Bu arada Sibel isimli babun da, yeni yavrusunu emziriyor.

Zebralar, deve kuşları ve pelikanlar, sıcağa aldırmadan yemlerini yiyerek gezintiye çıkıyor. Bir pelikanı yakından izlemek için yaklaşan ziyaretçiler ise pelikanın aniden çitlerin üzerine çıkmasıyla paniğe kapılırken, pelikanın zararsız olduğunu görünce yanında geçip gezintiye devam ettiler.

Çöl sıcaklıklarına alışkın olan ve sıcak havalarda bunalmayan develer ise bakıcılarının hortumla tuttukları suyla serinleme imkanı buldu. Gölgede yatarak günü geçiren develerin yanı sıra lamalar da hortumla ıslatılarak serinletiliyor.
Ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken hayvanlar arasında yer alan ayılar, yuvalarının etrafını çevreleyen gölette yüzerek serinlemeye çalışıyorlar. Göletteki balıklarla oynayan ve onlarla beraber yüzen ayılar, zaman zaman da inlerine girerek uykuya dalıyor.

Hayvanat bahçesinde beslenme konusunda yaz ve kış dönemlerinde hayvanların kalori ihtiyacına göre düzenleme yapılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?