3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bakkallar marketlere karşı birleşti

BAKKALLAR BÜYÜK MARKETLERE KARŞI BİRLEŞTİ

Bursa Bakkallar Esnaf Odası'nın projesi olan 'Mal Alım Birliği' şirketleşti. Bursa Bakkalım AŞ olarak kurulan şirketle büyük marketler karşısında zor günler yaşayan bakkallara destek olunması amaçlanıyor.

BESOB Beşevler İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi'nde bakkallar ve toptancılarla bir araya gelen Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, kurulan şirketle birlikte uygulamaya geçen proje hakkında bilgi verdi. Bakkalları ağır rekabet şartlarına karşı güçlü kılacak 'Mal Alım Birliği' projesi sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Örs, KOSGEB ile ortaklaşa yürüttükleri "İş Birliği & Güç Birliği" destek projesinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca da model olarak değerlendirildiğini ve Bursa'nın pilot bölge olarak kabul edildiğini belirterek, "Bursa Bakkalım AŞ, süpermarketlere karşı esnafın sigortası olacak. Haksız, eşitliksiz ve dengesiz süregiden acımasız bir rekabet yaşanıyor. Bursa Bakkalım AŞ, bakkal esnafının rekabet gücü ve ayakta kalma sigortası olacak" dedi.

Oda olarak 3 bin 500 aktif üyeleri bulunduğuna dikkat çeken Örs, ya sistem içerisinde aktif bir aktör alacaklarına ya da yok olup gitmek zorunda kalacaklarına dikkat çekerek, "Kararlı, cesur ve girişimci bir anlayışla yola çıktık. Bursa Bakkalım AŞ, proje olarak, kuruluş bakımından, amaç ve hedefleri bakımından Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız bu projemizi 'örnek-öncü ve özel' olarak tanımladı. Yine ilk kez KOSGEB, bir esnaf teşkilatının bu anlamda ve bu alandaki bir projesine katkı ve katılımda bulundu. Bu nedenle bu iş birliği ve güç birliği, Türkiye'de ilk ve tek olması bakımından çağı aşan, devrim gibi bir girişimdir" şeklinde konuştu.

Söz konusu sistemle bakkalların toplu olarak alınan ürünleri daha ucuza mal edeceklerine dikkat çeken Örs, "Bursa Bakkalım AŞ, işimizin, aşımızın ve geleceğimizin garantisi olacaktır. Bu proje var olmak için, ayakta kalabilmek için ve rekabet gücümüzü artırmak için mesleğimiz ve esnafımızın geleceği için tesis edilmiş teminatı ve sigortası olacaktır. Çünkü rekabet yeteneği olan, varlığını sürdürebiliyor. Biz de oyunu sistemin kurallarına göre oynayacağız. Bunlar yaşadığımız şartların kaçınılmaz gerekleridir" açıklamasını yaptı.

BAKKALLAR BÜYÜK MARKETLERE KARŞI BİRLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 11:09:01
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 13:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?