6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Baklava imalathanelerine baskın

BURSA'DA BAKLAVA İMALATHANELERİNE BASKIN

Bursa Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi ekipleri, tatlı üretim merkezlerini denetledi. Denetleme esnasında bazı üretim yerleri hijyen koşullarına uyarken, bazılarının ise hassas olmadığı ortaya çıktı.

Ramazan ayında pide ve baklava üreten işyerlerindeki denetimlerini sıklaştıran Bursa Tarım İl Müdürlüğü, merkez Yıldırım ilçesinde bulunan baklava üretim yerlerini denetledi. Denetlemede pide ve baklava üreten işyerlerinde un eleme makine ve aletleri,, hamur kazanları,, hamur işleme makineleri, pasa bezleri, baklava tepsilerinin temizliği, un depolarının koşulları, maya, tuz, şeker gibi hammaddelerin etiket kontrolleri yapıldı. Yapılan denetimlerde bazı işyerlerinde sağlanan hijyen koşulları dikkat çekerken, bazı işyerlerinin de hijyen koşullarına aldırış etmediği görüldü.

Bir işyerinde denetleme yapmak isteyen denetleme ekipleri, işyeri sahibinin tepkisi ile karşılaştı. Gazetecileri de karşısında gören işyeri sahibi, müdürlük yetkililerine bir saat sonra gelmelerini istedi. Ancak yetkililer, yapılan çalışmanın bir denetleme olduğunu ve bunun bir saniye bile ertelenmesinin mümkün olmadığını söyledi. İş yeri sahibi bunun üzerine yetkilileri içeri almak zorunda kaldı. Baklava üretim yerinde yapılan denetlemede, işyeri sahiplerinin üzerinde bulunan çalışma elbiselerinin kirli olması ise dikkat çekti.

Gazetecilerin görüntü almasına sinirlenen işyeri çalışanları ise, denetleme memurlarını içeri aldıktan sonra hem kapı önünde nöbet tuttular hem de kapıları kilitlediler. İşyerinin üst katında çalışan gençlerin bulunduğu ortamda da temizlik koşullarının göz ardı edilmesi dikkat çekti.

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Erdal Kuzucu, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimlerde özellikle gıda güvenliğini tehdit edebilecek bütün faktörleri göz önüne aldıklarını ifade ederek, "Ocak ayından bu yana 412 fırın, 328 unlu mamul üreten işyerini denetledik. Şu ana kadar yapılan denetimlerde, üretim izni olmayan veya üretim izni olup uygun koşulları sağlamayan işyerlerine bin 144 TL para cezası kesildi. Söz konusu işyerleri faaliyetten tamamen men edilmiştir. Halkın güvenliğini tehdit edecek çalışmalara izin vermiyoruz. Ayrıca Türk Gıda Kodeksine uygun ürün üretmediği tespit edilen işyerlerine 5 bin 723 TL idari para cezası verilerek, ürünler piyasadan toplanmıştır" dedi.

BURSA'DA BAKLAVA İMALATHANELERİNE BASKIN
BURSA'DA BAKLAVA İMALATHANELERİNE BASKIN
BURSA'DA BAKLAVA İMALATHANELERİNE BASKIN
BURSA'DA BAKLAVA İMALATHANELERİNE BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 13:09:01
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 22:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?