2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Balgöç'ten büyük tepki

Balgöç Derneği Orhangazi Şubesi Başkanı Ali Özaydınlı, Bulgaristan'da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Türkiye'de yaşayan 185 bin çifte pasaportlu vatandaşa oy kullandırılmamasını anti demokratik olarak değerlendirdi. 

Balkan Göçmenleri Derneği Orhangazi Şubesi Başkanı Ali Özaydınlı, bir basın açıklaması düzenleyerek, Bulgaristan'da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerini değerlendirdi. Özaydınlı, Türkiye'de yaşayan 185 bin çifte pasaportlu vatandaşa oy kullanma hakkı tanımayan mevcut Bulgaristan hükümetinin anti demokratik bir seçim yaptırdığını ve bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti. 

Özaydınlı, mevcut hükümetin bütün dayatmalarına rağmen, büyük çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi'nin Avrupa Parlamentosu'nda 4 milletvekili ile temsil etme hakkı kazanmasını ise kaçınılmaz zafer olarak yorumladı. Özaydınlı, Bulgaristan'ı Avrupa Parlamentosu'nda temsil edecek 18 milletvekilinden 4'ünün destekledikleri partiden olmasını ise gurur verici olarak yorumladı. 

Özaydınlı, seçim sonuçlarına göre yüzde 20.26 oy oranıyla 3. olarak Avrupa Parlamentosu'na 4 milletvekili gönderen Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin, eğer mevcut hükümet tarafından önlerine bir engel konulmaz ise Türkiye'de bulunan vatandaşların da oy kullanmasıyla 1. parti olarak sandıktan çıkacağını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 13:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?