6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Balık da müşteri de yok

YASAK KALKTI AMA BALIK DA MÜŞTERİ DE YOK

Denizlerde avlanma yasağı 1 Eylül itibariyle kalktı ancak, tezgaha balıklar henüz gelmedi. Bursa'daki balık pazarlarında tezgahlar 'dükkan kapalı olmasın' diye açıldı. Bu sene bol olacağı söylenen çingene palamutunun tanesi ise 15-17 liradan satılmaya başlandı.

Bursa Tuzpazarı'ndaki 7-8 balıkçı esnafı, dükkanlarını bugün ilk gün heyecanı ile açtılar. Ancak balık halinden çok çeşitli balık çıkmadı. Dün gece rüzgarlı, Ramazan sebebiyle balıkta meşakkatli diye vatandaşların pazara gelmediğini belirten satıcılar, çeşit yetersizliğinden de şikayetçi. Bugün Tuzpazarı Balık çarşısında yerli palamutun tanesi 15-17 liradan, ortoboy sardalye ve hamsi kilosu 5 liradan satılırken, az miktarda orta boy barbun balığı kilosu 35 liradan müşteri bekledi. Sahte uskumru olarak bilinen Kolyoz balığının kilosu 6 ile 8 liradan satılırken, sarıkanat iri anaç istavritler de kilosu 15 liradan tezgaha düştü. Pazarın en ucuz balığı ise 3 tanesi 5 liradan tanesi 2 liradan satılan şoklu norveç uskumruları oldu.

Tezgahların yarısını ise yaz aylarında olduğu gibi kültür balıkları çupra ve levrek süsledi. Kilosu 11 ile 15 lira arasında olan kültür (besleme) kafes balıkları vatandaşın yine alternatifini oluşturdu.

Önümüzdeki haftalarda iyi bir hamsi ve palamut akını ile fiyatların daha da düşmesini ümid eden balık satıcıları, ramazan sonrasında pazarın iyice hareketlenmesini bekliyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:28:00
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 17:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?