6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Balkan Turnuvası start alıyor

BURSA'DA 1. RUMELİ BALKAN ÜLKELERİ TURNUVASI PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi, Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin (BTTDD) ortaklaşa düzenlediği futbol turnuvası pazar günü başlıyor.

Turnava öncesinde Balkan Turvasında mücadele edecek 10 ülke takımları Kültürpark'ta bir araya geldi. Kültürpark Ender Çay Bahçesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Rumeli ve Balkan ülkeleriyle kültürel ve sportif anlamda kaynaşmayı sağlamak için düzenlenen turnuvanın kardeşlik ve dostluk içinde geçeceğini söyledi. Dündar, "Balkanlarda yaşayan birçok kardeşimiz var. Ülkeler arasında da kardeş belediyerimiz var. Biz birbirimize yabancı değiliz. Bu turnuvayla ilişkilerimiz daha kuvvetlenecek. Afrika'da Dünya Kupası maçları oynanıyor, Bursa'da da Balkan Kupası maçları oynanacak" dedi.

Başkan Dündar'a Bursa'ya gelen takımlar takım bayraklarını hediye ettiler.

Turnuya Türkiye'den Bursaspor ve Rumeli Karması, Makedonya'dan Sloga, Kosova'dan Gjilani, Bulgaristan'dan Lokomotiv Plovdiv, Kararadağ'dan Decic ve İbar, Arnavutluk'tan Elbasani, Kosova'dan Vushtrii, Bosna-Hersek'ten Sarajevo takımlarının altyapılarında oynayan 1994-1995 doğumlu sporcuların katılacak. Yarın başlayacak olan turnuva, A ve B Grubu olmak üzere 5'erli 2 Grup halinde yapılacak. Grup maçları sonucunda ilk 2'ye giren takımlar Yarı Final karşılaşmasında çapraz eşleşme ile maçlarına devam edecek. Gruptan çıkamayan takımlar ise sıralama maçları yapacak. Turnuva 1 hafta sürecek ve takımlar Merinos Stadyumu'nda, İnegöl, Yenişehir, Mudanya, Orhangazi ilçelerinde top koşturacaklar. Maçlar 35'er dakika 2 devre halinde oynanacak.

BURSA'DA 1. RUMELİ BALKAN ÜLKELERİ TURNUVASI PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 14:31:03
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 16:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?