4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Balkanlar Bursa'da buluştu

Osmangazi Belediyesi'nin Balkanlar'daki kardeş belediyeleri, kalabalık heyetlerle Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'ne katıldı.

Kosova'nın Mamuşa ve Obiliç, Bulgaristan'ın Kırcaali, Makedonya'dan Çayır ve Bosna Hersek'in Strigrad belediyelerinin heyetleri, Osmangazi Belediyesi'nin misafiri olarak Bursa'ya geldi. Konuk heyetler evvela Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette söz alan konuk başkanların ortak dileği Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Altepe döneminde başlayan sıcak ilişkilerin bu dönemde de artarak devam etmesi oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Başkan Altepe döneminde başlayan münasebetler bu dönemde daha da gelişecek, birlikte pek çok ortak projeye imza atılacağız" dedi.Yeni dönemde üstünde duracağı konular hakkında bilgiler veren Dündar, "Kırcaali, Üsküp, Starigrad ve Bursa yeşilin yoğun olduğu şehirler. Eskişehir'den sonra Anadolu yeşile hasret. Biz bu tehlikenin farkındayız, bunun için de elimizden geleni yapacağız. Bursa'nın adına yakışır şekilde yeşil kalmasını sağlamak için ciddi bir çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Osmangazi Belediyesi'nin Balkanlar'da yürüttüğü tarihi ve kültürel hizmetler ikili ilişkilerin gelişmesini sağladı. Özellikle Kosova'da düzenlenen 1. Murat Hüdavendigar'ı anma törenleri, yine Üsküp'te, Kırcaali'de ve Strigrad'ta düzenlenen aşure dağıtımları, sempozyum ve konserler, kardeş şehirlerde restore edilen tarihi yapılar, ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadı.

Konuk heyetler, Mustafa Dündar'dan benzer ilişkilerin daha da güçlendirilmesini istediler. Bu yıl 5.'si düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamındaki programlara katılan heyetler, Fetih Yürüyüşü'nde bayraklarıyla birlikte korteje katıldı. Heyetler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'la akşam yemeğinde bir araya geldi ve ardından Bursa'yı gezdi.

Özellikle Osmangazi Belediyesi'nin restore ederek ayağa kaldırdığı tarihi yapıları gezen heyetler, Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nde sema gösterisini izlerken, Ördekli Kültür Merkezi'ndeki konser dinlediler. Irgandı Köprüsü'nde alışveriş yapan konut heyetler, çarşı bölgesini gezdikten sonra Bursa'dan ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?