4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Balonlarla 1 Mayıs

Bursa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları geniş güvenlik önlemleri altında olaysız sona ererken, sendika üyesi işçiler slogan atıp davul zurna eşliğinde eğlendi.

Türk-İş ve KESK sendikaları tarafından düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına, birçok sendikadan da destek geldi. Öğle saatlerinde Haşim İşcan Caddesi'nde toplanan kalabalık, kortej halinde Fomara Meydanı'na yürüdü. 'İşçi memur el ele, hep beraber greve', 'Yaşasın 1 Mayıs, alanlardayız, direne direne kazanacağız' sloganları eşliğinde alana gelen işçiler, tek tek güvenlik güçleri tarafından arandı. Aralıklarla yağan yağmura aldırmayan kalabalık, şarkılar ve davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Kutlamalarda sendika temsilcileri de birer konuşma yaptı. Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, ekmek, barış ve özgürlük için mücadele ettiklerini belirterek, "Biz demokrasinin, laikliğin ve sosyal hukuk devletinin altını oyanlara karşı buradayız. Grevlerin yasaklanmadığı, sendikalı işçilerin işten atılmadığı, sendika ve partilerin kapatılmadığı gerçek bir demokrasi istiyoruz. Biz işçi ve emekçilerin haklarına karşı planlanan saldırılara karşı savunma yapmak için buradayız. Bizler yardım, sadaka değil, hak istiyoruz. Ele ele vererek hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

DİSK Bölge Başkanı Ayhan Ekinci ise, "120 yıllık geleneği olan 1 Mayıs, birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak taleplerimizi haykırmak için çok önemli bir fırsat olacaktır. Bugünü bize kararlılıkla yaşatan herkesi selamlıyor, bu uğurda hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu.
KESK Dönem Sözcüsü Candan Coşkun da kutlamalarda konuşarak üyeleri selamladı. Kutlamalar, çekilen halaylar ve oynan oyunlar sonrası olaysız şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?