1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Balonlu protestoda bulundular

Bursa'da yürüyüş yapmak isterken engellenen eşcinseller, bazı Bursasporlu taraftarlar hakkında savcılığa sç duyurusunda bulundu. Eşcinseller, çıkışta balon uçurdu.

Lambdaistanbul Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transeksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği üyesi bir grup, Bursa'daki yürüyüşün bazı Bursasporlu taraftarlarca engellenmesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda toplanan Lambdaistanbul üyeleri, Bursa'da geçen pazar günü gerçekleştirmek istedikleri valilik izinli yürüyüşe izin vermeyen Bursaspor taraftarını ve halkını protesto etti.

Grup, “Aynı toprağı ve ekmeği olduğu gibi, aynı gökyüzünü de paylaştığımız Bursaspor taraftarları ve Bursa halkına rengarenk uçan balonlarımızı gönderiyoruz” diyerek, ellerinde bulunan balonları gökyüzüne bıraktı.

Grup, daha sonra İstanbul Adliyesine giderek Bursasporlu Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Fevzinur Dündar hakkında “Bursa halkını kışkırtmaya yönelik açıklama yaptığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 14:55:21
Güncelleme :10 Ağustos 2006 Perşembe 15:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?