3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Bana böyle mi dönecektin'

Çeçenistan'ın başkenti Caharkala'da intihar saldırısında ölen Türk Mühendisi Tamer Tunca Bursa'da toprağa verildi. Evinin önündeki törende anne Ayşe Tunca, "Dünya güzelim, böyle mi dönecektin bana" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Törende genç mühendisin kız kardeşi Tülay Kavalcı da sinir krizleri geçirdi.

32 yaşındaki bekar mühendis Tamer Tunca'nın cenazesi memleketi Bursa'ya getirildi. Genç mühendisin cenazesi Elmasbahçeler Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildiğinde kız kardeşi Tülay Kavalcı sinir krizleri geçirdi. "Abi ben seni böyle mi gönderdim. Beni niye bıraktın" diyerek fenalık geçiren Kavalcı'yı akrabaları sakinleştirdi. Anne Ayşe Tunca'nın, oğlunun cenazesine sarılarak "Dünya güzelim. Böyle mi dönecektin bana? demesi yürekleri dağladı. Apartmanın girişinde annesi, babası, dedesi ve kardeşlerine gösterilen Türk Mühendis için dua okundu.

"10 DAKİKA ÖNCE GÖRÜŞMÜŞTÜK"

Çeçenistan'da Taner Tunca ile 2 ay çalışan Harita Mühendisi arkadaşı Erkan İlaga, saldırıdan 10 dakika önce Taner Tunca ile görüştüklerini dile getirdi. Taner Tunca'nın eve giderken saldırıda hayatını kaybettiğini belirten İlaga, "İş arkadaşım eve giderken tiyatro binasının önünden geçtiği sırada intihar saldırısında hayatını kaybetti. Saldırının yapıldığı bölgeye 120 metre uzaklıkta bulunan Taner, vücuduna isabet eden şarapnel parçası sebebiyle öldü. Ben 6-7 aydır Çeçenistan'daydım. Kendisiyle 10 dakika önce görüşmüştüm. En son iş ile ilgili kendisiyle konuşmuştum. Hafta sonu ne yapacağız demiştik. İnsanların yoğun şekilde bulunduğu ve gençlik festivalinin yapıldığı alanda meydana gelen saldırıda kardeşimizi kaybettik" dedi.

Baba Hüseyin Tunca'nın güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, Türk mühendis öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Baruthane Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 18:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?