3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bando bir ilke imza attı

Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak törenlerde gösterilmek üzere, ‘İstiklal Marşı’nın görüntülü kaydını yaparak bir ilke imza attı.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin açıklamasında, Türk ulusunun ‘İstiklal Marşı’nın yapılan tüm törenlerin açılışında yürekten söylendiği hatırlatıldı.

Yetkililer, “Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı, Osman Zeki Üngör’ün bestelediği İstiklal Marşı’mızı resmi törenlerde hep birlikte söylüyoruz. Ancak, günümüzün gelişmiş teknik şartlarına rağmen, ‘İstiklal Marşı’nın görüntülü bir kaydının bulunmayışının bir eksiklik olduğunu düşündük ve Büyükşehir Belediye Bandosu ile birlikte bir çalışma yaptık. Bursalılar, bundan sonra Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak tüm törenlerde, ‘İstiklal Marşı’nı görüntülü olarak izleyip, bandocularla birlikte söyleyebilecekler” diye konuştu.

Bursa’da 1936 yılından bu yana faaliyet gösteren Büyükşehir Belediye Bandosu, görüntü kaydı için Bando Şefi Sezgin Kırmızıgül yönetiminde ‘İstiklal Marşı’ ve ‘Saygı Marşı’nı seslendirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 18:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?