3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bankamatik fareleri yakalandı

Bursa'da çalıntı otomobille bankamatiklere düzenek yerleştirip kartlarını sıkıştırdıkları hesap sahiplerini dolandırdıkları iddia edilen 4 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı.

Üzerlerinden düzenek yerleştirdikleri bankanın tüm şubelerini gösteren kroki çıkan zanlılar, yüzlerini göstermemek için yoğun çaba sarf etti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir bankanın ATM cihazlarına yerleştirilen özel bir aparatla dolandırıcılık olaylarının artması üzerine, güven timleri özel bir çalışma başlattı. Ekipler, ATM cihazlarına para çekmeye gelen vatandaşların bankamatik kartlarını kurdukları özel düzenekle sıkıştırıp ardından da yardım amaçlı şifreyi sorarak hesaplarını boşaltan şahısların yakalanması için bir aylık hazırlığın ardından harekete geçti.

Merkez Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'ndeki hareketlilik üzerine, bir ekip yoğun olarak kullanılan bankamatik önünde kuyruğa girdi. Bu sırada 4 kişi, kocasının emekli maaşını çekmek için kartını bankamatiğe sokan ancak kartı sıkışan Vaide Karadeniz'in çevresini sardı. Zanlıların yardım amacıyla kartının şifresini sordukları Vaide Karadeniz'in yanında bulunan kızı durumdan şüphe ederek yanlış şifre verdi.

Bu sırada çeteyi takip amacıyla kuyrukta olan polis memuru da destek isteyerek kadın gittikten sonra kartını çıkarmaya çalışan zanlıları suçüstü gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar Kazım T. (50), Durak A. (39), Mustafa S. (49) ve Fikret G.'nin kolay kaçmak için banka yanında çalışır halde bıraktıkları otomobilin de çalıntı olduğu anlaşıldı. Durak A.'nın 16 ayrı olaydan, Mustafa S.'nin 11 olaydan ve Fikret G.'nin de 3 ayrı olaydan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Araçta yapılan aramada, ATM cihazında kartların sıkıştırılmasını sağlayan ve kart giriş yuvasına monte edilen 11 adet iki ucu yapışkanlı aparat ile zanlılardan birinin üzerinde Bursa'da söz konusu bankanın şubelerindeki ATM cihazlarını gösteren bir liste bulundu.

Zanlıların Ankara'dan çalarak sahte plaka taktıkları araca el konulurken, emniyette yapılan incelemede 4 kişilik bankamatik çetesinin 9 ayrı olaya karıştıkları belirlendi. Sorgulamaları tamamlanan 4 zanlı, "dolandırıcılık, esrar maddesi bulundurmak ve oto hırsızlığı' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılar, emniyetten çıkarılmaları sırasında gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Polis yetkilileri, bankamatiklerden para çeken vatandaşları uyararak kartlarının herhangi bir şekilde cihazda sıkışması durumunda kimseye şifre söylememelerini ve hemen 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını istedi. Emniyet yetkilileri, "Şifrenizi birileri istiyorsa ve verirseniz, biliniz ki soyuluyorsunuzdur. Bu durumda hemen polisi arayın" uyarısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:51:49
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 16:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?