4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Barajlar doldu, kapaklar açıldı!

Bursa'da doluluk oranı yüzde 100'e yaklaşan Nilüfer ve Doğancı barajlarının kapakları kontrollü olarak açılırken, sel baskınına karşı ilgili kurumlar uyarıldı.

tfaiye, sivil savunma, polis ve jandarma da alarma geçerken, kapakları açılan baraj ve Nilüfer çayından gelen suların evleri basmaması için tedbir alınıyor.
Bursa'da yaklaşık bir haftadır devam eden yağışlı hava Nilüfer ve Dogancı barajlarını doldurdu.

Sel baskınına karşı tedbiri alan DSİ, her iki barajında kapaklarını açarak, su seviyesini kontrollü olarak düşürüyor. Doğancı Barajı'nda doluluk oranı yüzde 80 seviyelerine ulaşırken, Nilüfer Barajı'nda ise kapasite yüzde 100'e ulaştı.

Nilüfer havzasında kar yükünün yoğun olduğunu ifade eden DSİ Bölge Müdürü Vahit Baygüneş, "Şubat ayının başından itibaren her iki barajın da kapaklarını kontrollü olarak açıyoruz. Nilüfer vadisi ve şehir merkezine zarar vermemesi için su salma işlemini titiz bir şekilde yapıyoruz. Lodoslu ve yağmurlu havalarda su seviyesini aşağıya çekmek için önümüzdeki günlerde de su salma işlemi devam edecek. Her türlü olumsuzluğa hazırlıklı olmak için ilgili birimler uyarıldı. Suyu israf etmek istemiyoruz. Havaların durumu ve dağ yöresindeki kar yüküne göre hareket edeceğiz. Yaz aylarını da düşünerek, suyu ona göre kullanmalıyız" dedi.

Barajların kapaklarının açılması sebebiyle DSİ Bölge Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Sivil Savunma, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na ikaz yazısı gönderdi. Baraj kapaklarının açılmasının sel ve taşkınlara yol açmaması için Nilüfer çayı civarındaki yerleşim yerlerinde oturan vatandaşlar uyarılıyor.
Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Bursa'nın yüksek kesimlerinde kar ve yağmur yağışının birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 13:44:42
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 13:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?