3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Barajlar kar bekliyor

Bursa Su Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, son dönemdeki yağışların Doğancı Barajı'na 1-2 günlük katkı sağladığını belirterek, su rezervinin artması için kar yağması gerektiğini söyledi. Çetinavcı, önümüzdeki günlerde hiç yağmur yağmasa bile Doğancı Barajı'nda Bursa'ya yetecek 4 aylık su bulunduğunu bildirdi. 

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa'nın içme suyu ile ilgili çalışmaları ve Doğancı Barajı'ndaki su rezervi hakkında bilgiler verdi. Bu yaz BUSKİ'nin çok önemli imtihan verdiğini belirten Çetinavcı, Bursa'yı susuz bırakmamak için su kesintisine gitmediklerini ifade etti. Bursa'nın içme suyu sıkıntısının bulunmadığına işaret eden Çetinavcı, "Şu anda içme suyu anlamında Bursa'nın su sıkıntısı yok. Doğancı Barajı, yer altı kuyu suları ve pınar kaynaklarıyla birlikte içme suyu teminimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde herhangi bir tehlike beklemiyoruz. Artık yağmurlar yağmaya başladı. Son günlerde yağan yağmurlar Doğancı Barajı'na 1-2 günlük katkı sağladı. Buharlaşmanın az olduğu bugünlerde toprak suya doyuyor ve daha ihtiyaç fazlası oluşmadı. Yağan yağmurların havzaya inerek, baraja ulaşması için uzun süre yağmur yağması gerekir. Barajlara su taşıyacak en önemli kaynak kar yağışıdır. Önümüzdeki günlerde yağacak yağmurlar baraja katkı sağlayacak" dedi. 

Doğancı Barajı'ndan günlük 60 bir metre küp su çekildiğini açıklayan Çetinavcı, "Barajın ölü rezervi 8.5 milyon metre küp su tutuyor. Biz ihtiyaç olsa bunun 7 milyon metre küpünü kullanabiliriz. Artık yağmurlarla tanışmaya başladık. Önümüzdeki günlerde hiç yağmur yağmasa bile, 4 ay yetecek suyumuz var. Kuyu sularının ne kadar yeteceğini bilemeyiz. Dolayısıyla yağacak kar, Doğancı Barajı'na da yer altı sularına da katkı sağlayacak" diye konuştu. 

Çetinavcı, bu yıl beklenen yağışın düşmesi halinde Nilüfer ve Doğancı barajlarının dolacağını kaydetti. Öte yandan meteroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, önümüzdeki 1 hafta boyunca aralıklı sağanak yağmur bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 13:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?