3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Barış Manço özlemle anıldı

Milyonların gönlünde taht kuran ünlü sanatçı Barış Manço, ölümünün 10. yılında Bursa'da anıldı.

Vefatıyla Türkiye'yi üzüntüye boğan Barış Manço, ölümünün 10. yılında Bursa'da düzenlenen törenle anıldı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; ünlü sanatçının eşi Lale Manço, oğlu Doğukan Manço, kardeşi İnci Manço, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve sevenleri katıldı. Barış Manço'nın eşi Lale Manço, yaptığı konuşmada, böyle bir organizasyon düzenlediği için Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e teşekkür etti.

Manço, sanatçıların aslında kendi isimlerine kurulan kültür merkezleriyle
yaşadıklarını ifade ederek, Barış Manço'nun Türkiye için bir kültür elçisi olduğunu söyledi. Doğukan Manço ise, babasının dünyada Türkiye'yi, Türkiye'de ise dünyayı anlattığını belirtti. Babasının Japonya'da konser verdiği sırada salonda Türk bayraklarının dalgalandığını ifade eden Manço, bunu yapan sanatçı sayısının çok az olduğuna dikkat çekti.

Yıldırım Belediye Başkanı Keskin ise, ünlü sanatçı Barış Manço'nun bir ekol olduğunu, bu ekolün de adını verdikleri kültür merkezinde yaşatıldığını ifade etti.
Kültür sanat faaliyetlerinin gerçekleşmesi noktasında Bursa'da büyük bir açığı kapatan Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan tören, Manço hayranlarını mutlu etti.

Barış Manço'yu anlatan slayt gösterisi ile başlayan gecede, sanatçıya benzerliği ile tanınan Bursalı Alper Dinçer, Manço'nun; 'Gülpembe', 'Dağlar dağlar', 'Kol düğmeleri', 'Ben bilirim' isimli sevilen şarkılarını seslendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 14:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?