5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Barlara gece baskını

Bursa Tarım İl Müdürlüğü ve Jandarma Çevre Koruma Timi, İznik Gölü çevresindeki restoran, bar ve pavyonlara dün gece şok baskınlar yaptı. Mutfakları pislikten geçilmeyen işletmelere cezalar kesilirken, 37 şişe kaçak şampanya ele geçirildi.

Dün saat 22:00’de başlayan ve sabah 05:00’te sona eren denetimlerde, İznik Gölü civarındaki eğlence yerleri, Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer’e bağlı 6 kişilik kontrol ekibi ve Jandarma Çevre Timi Komutanı Teğmen Mesut Parmaksız’ın 15 kişilik güvenlik timi tarafından denetlendi.

Yapılan incelemelerde gıda üretim ve satış tüzüğüne uymayan işyeri sahiplerine ağır cezalar kesilirken, bazı işyerlerine de eksikliklerini tamamlaması için mühlet verildi. Bazı bar ve restoranların mutfaklarındaki sağlıksız ortamın hastalıklara davetiye çıkardığı görülürken, işletme sahipleri gıdada Avrupa Birliği’ne entegrasyon konusunda bilgilendirildi.

İşyeri sahipleri, sahte rakıdan ölümlerin meydana gelmesinin ardından işlerinin durma noktasına geldiğini belirterek, yakında kepenk indireceklerini söyledi. Bazı gece kulübü işletmecilerininse, içki satışlarının düşmesinden dolayı genç bayanları kullanarak müşteri çekmeye çalışmaları dikkat çekti. Denetimlerde sahte rakıya rastlanmazken, Orhangazi’deki Ezgi Bar’da 37 şişe üretim izni olmayan şampanya ele geçirildi. Ekipler kaçak şarap şişelerine el koyarak işletme hakkında zabıt tuttu.

Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, gıda denetimi konusunda zerre kadar taviz vermeyeceklerini söyleyerek, "Gıda denetimi konusunda ya Bursa bizi alacak, ya biz Bursa’yı. Sadece rakı değil her türlü sağlıksız tüketim maddesiyle mücadele edeceğiz" dedi. Şu anki denetimlerde işyeri sahiplerinin uyum kanunlarına intibak etmelerini da sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Yıldızer, bir dahaki denetimlerde çok ağır cezalar keseceklerini vurguladı.

Bursalılardan gıda konusunda hiç şikayet alamamaktan yakınan Yıldızer, vatandaşların kendilerine yardım etmesini istedi. Türkiye’de bir ilke imza atarak (444 02 23) numaralı Gıda Denetim Hattı’nı kurduklarını anlatan Yıldızer, vatandaşlara 2 gün içinde açılacak bu hatta ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 13:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?