6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Baro evleri sakinlerinden eylem

BARO EVLERİ SAKİNLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

Bursa'nın Çekirge semtinde İntam 95 ve İntam 97 iş merkezlerinin çökmesi üzerine bölgede risk oluşturduğu gerekçesiyle yıkılan Baro Evleri A Blok sakinleri, olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen ilgisizlikten şikayet ederek eylem yaptı.

Yıkılan Baro Evleri adına açıklama yapan ev sahibi Mukadder Molla, olayın üzerinden 1460 gün geçmesine rağmen kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin il başkanları ve yöneticilerinin katılarak destek verdiği toplantıda konuşan Molla, "23 Şubat günü İntam 95 ve İntam 97 tamamen yıkıldı. Bu olaydan 3 gün sonra da Baro Evleri A Blok risk teşkil ettiği gerekçesiyle, bizim yıllarca çalışıp emeğimizle aldığımız mülkiyetlerimiz, bize bildirilmeye gerek bile duyulmadan yıkıldı. Bu insan haklarına aykırıdır" dedi.

Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen belediye yetkililerinin kendilerini muhatap dahi kabul etmediğini söyleyen Molla, "Sabahın dondurucu soğuğunda evlerimizden çıkartıldıktan sonra mağduriyetimizin giderildiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. 1460 gündür hiçbir mağdura neredesiniz, ne yapıyorsunuz, bir ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Ev sahibiyken bir anda kiracı olduk. 4 yıldır ödediğimiz kiraların yanında mahkeme harçları ve bilirkişi bedelleri de var. Manevi kaybı söylemeye bile gerek yok. Sadece yıkılan blokun değil ayakta kalan B, C blokların sakinleri de mağdur. Yolu olmayan ve hiçbir değeri kalmayan evlerin sahibi olsalar ne olacak, olmasalar ne olacak?" diye dert yandı.

Felaketin sebeplerini açıklayan Molla şunları söyledi:

"İstinat duvarı uygun yapılmadı. Selvili Cadde'yi bağlayan toprak patika trafiğe açıldı. Şimdi soruyorum: Bu felaketten kimler sorumlu? Bu kurumlar 4 yıldır neredeler? Şu gördüğümüz alan Bursa'nın yüz karası olarak niye hala aynı duruyor? Biz haklı olduğumuz halde 4 yıldır haklılığımızı ispat etmeye çalışıyoruz. 4 yıldır hukuk mücadelemiz sürüyor. Bu hızla giderse en az 4 yıl daha sürecek. Kazanırsak alacağımız para bir evin kapısını, penceresini yaptırmaya bile yetmeyecek. Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi yetkililerine sesleniyorum: 4 yıldır mağdur olduğumuz yeter. Bıçak kemiğe dayandı. Hukuki süreci beklemeye gücümüz kalmadı. Lütfen bir an önce harekete geçin. Siyasi ve yönetici kimliğinizi bir kenara koyarak, eğer varsa vicdanınızın sesini dinleyin".

BARO EVLERİ SAKİNLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ
BARO EVLERİ SAKİNLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 15:51:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 16:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?