6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Baro'da yarış başlıyor

BURSA'DA BARO BAŞKANLIĞI YARIŞI BAŞLIYOR

Bursa Barosu'nda seçim takvimi başlıyor. Mevcut Başkan Zeki Kahraman, yeniden adaylığını açıklarken, "Sahip olduğumuz ilke ve değerleri yıpratarak yok etmek isteyenlere karşı vermekte olduğumuz mücadeleyi sürdürmek, hukukun düşürülemeyecek güçlü bir kalesi olan Bursa Barosu’nu daha da güçlendirmek için Bursa Barosu Başkanlığı görevine tekrar adayım”dedi.

Başkanlık görevinde 18 ayı dolduran Zeki Kahraman, ekim ayında yapılacak genel kurul için şimdiden çalışmalarına başladı.

Bursa Barosu’nun 100 yılı aşkın tarihi boyunca, Cumhuriyet’in, bilimsel ve yaygın anlatımıyla demokrasinin, hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının savunucusu olduğunu belirten Kahraman, “Baromuz ne iktidarın ne de bir başka gücün etkisi ve güdümündedir. Bünyesinde korku barındırmaz. Tanıdığı ve bildiği tek güç, hukukun ve adaletin gücüdür. Tüm bu inanç ve ilkeleri ile budur" dedi.

HUKUKÇU SORUMLULUĞU

Zeki Kahraman, Bursa Barosu’nun onurlu mücadelesinde, meslektaşlarının kendisine vermiş olduğu görevi bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet’in ve baronun ilke ve esasları doğrultusunda, yılmadan sürdüreceğini ifade ederek şunları söyledi: "Ayrıca varlığımızın ve direnme gücümüzün sebebi olan onurlu mesleğimizi korumak, hukukçu sorumluluğu içinde saygın ve talep edilir hale getirmek, sorun dile getiren, yakınan değil çözüm öneren, bunun için her türlü hukuki yolu deneyen, kavga etmeyen ama kavgadan ve mücadeleden de yılmayan biri olmaya devam edeceğim.”

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:05:05
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?