3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başarılı yazarlara ödül verildi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Bursa'da ilk defa düzenlediği 25. ödül töreniyle, 2008 yılının en başarılı yazar, fikir adamı ve sanatçılarını ödüllendirdi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, 25 yıldır bu organizasyonları düzenlediklerini ifade ederek, "Yazarlarımızı teşvik etmek ve aralarından en iyilerini keşfederek, halkımıza tanıtmak amacıyla bu organizasyonu yapıyoruz. Tarihi bir kent olduğu için ve TYB'nin de tarihinde çok önemli bir yeri olduğu için, bu sene Bursa'da yapmaya karar verdik. Daha önce Ankara ve İstanbul'da düzenliyorduk. Bursa'da ilk defa yapıyoruz. Herşey çok güzel" dedi.

Törene katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Zamanında bizim ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyordu ve bizi ortadan kaldırmaya çalışıyorlardı. Ancak atalarımız bunları aşarak, ülkemizi dimdik ayakta tutmayı başardı. Bizim de bunlardan güç alarak, bu ülkeye sahip çıkmamız gerekiyor. Ama eğitim konusunda bazı eksiklerimiz var. Bunları da tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortadan kaldıracağız. Özellikle de Türkiye Yazarlar Birliği ile bu yönde çalışmalarımız vardı, halen devam ediyor" diye konuştu.

Hikaye dalında Mihriban İnan Karatepe, şiir dalında İbrahim Tenekeci, roman dalında Kadir Tanır, deneme dalında Üstün Dökmen, fikir dalında Sadettin Ökten, inceleme dalında Münire Kevser Baş, araştırma dalında Selami Şimşek, dil dalında Güney Karaağaç, edebi tenkit dalında Hakan Şarkdemir, hatıra dalında M. Ertuğrul Düzdağ, gezi dalında Yıldız Ramazanoğlu, tercüme dalında Kaaan H. Ökten, biyografi dalında Yaşar Sarıkaya, çocuk yayıncılığında Damla Yayınları, basın kültürde Zaman Gazetesi, basın fikir dalında Şamil Tayyar, basın karikatür dalında İbrahim Özdabak, basın haber dalında Aslan Değirmenci, dergi dalında Kültür Dergisi, Türk müziği dalında Aysun Gültekin, elektronik yayıncılıkta www.dunyabulteni.net, tv programcılığında Yaşar Taşkınkoç, tv haberciliğinde Kanal A, şehir kitaplarında Önder Kaya, radyo programcılığında Esra Elönü, kamu yayıncılığında Yeşil Şehir Kitaplığı Bursa Özel İdaresi, özel yayıncılıkta Berikan Yayınları, üstün hizmet dalında Prof. Dr. Esin Kahya, Prof. Dr. Necati Öner,
Ezel Erverdi ödüle layık görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 11:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?