3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başarıya doymuyorlar!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR

Büyükşehir Belediyespor Kulübü, atletizm, karate ve bilardo branşlarında kazandıkları başarılarla Bursa’nın göğsünü kabarttı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü karate takımı, hafta sonu Balıkesir’de gerçekleştirilen minik, yıldız, ümit ve genç müsabakalarında Bursa’yı başarıyla temsil etti. Türkiye genelinde 8 ilden 460 sporcunun katıldığı organizasyonda, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden 32 sporcu mücadele etti. Katıldıkları kilolarda 13 birincilik, 7 ikincilik ve 4 üçüncülük kazanan sporcular, toplam 24 madalya ile genel klasmanda birincilik kupasının sahibi oldu.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü atletizmcileri de İzmir’de Türkiye rekorunu kırdı. 28-29 Ocak tarihlerinde yapılan ‘Yıldız Bayanlar Ferdi Türkiye Şampiyonası’, 19 ilden 41 bayan 82 erkek olmak üzere toplam 123 sporcunun katılımıyla İzmir Soner Coşan Atletizm Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmaların ilk gününde Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Esra Emiroğlu, üç adım atlama yıldız bayanlar kategorisinde 12.25 metre derece ile Türkiye rekorunu kırdı. Emiroğlu, yüksek atlamada da Türkiye birincisi oldu. Yine Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Kader Ceyhan 400 metrede Türkiye birincisi, Betül Aslan ise 800 metrede Türkiye birincisi olarak tüm rekorları Bursa’ya ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne kazandırdılar.

Öte yandan 22-23 Ocak tarihlerinde yine İzmir’de düzenlenen ‘16 Yaş Altı Yıldız Bayanlar Kapalı Salon Pist Yarışması’na da Bursa imzası atıldı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Esra Emiroğlu çoklu pentatlon yarışmasında Türkiye 2. oldu.

Milli takımdaki başarılarından dolayı Büyükşehir Belediyespor Kulübü milli sporcularından Nilay Esen ve Emine Hatun Tuna Antalya’da yapılan ‘2012 Londra Olimpiyatları Hazırlık Kampı’na katılırken; lisanslı sporculardan Elif Yıldırım’ın adı ise 2012 Londra Olimpiyat listesinde resmen açıklandı. Yıldırım, 400 metre engelli koşuda yarışacak.

Aynı zamanda, 5-6 Şubat’ta İzmir’de yapılacak olan ‘Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Pist Yarışması’nda da Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden 15 sporcu başarı için yarışacak.

Mersin’de yapılan kros yarışmasında ise Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yıldız bayanlar 3000 metre, ferdi 1, takım 2 olarak finale kaldı. Büyük bayanlarda da takım halinde 2. olarak finale kalan sporcular, 26 – 27 Şubat’ta Antalya’da yapılacak yarı finale, ardından 14 Mart’ta Denizli’de yapılacak finale katılacak.

Bursa’da bilardo sporunun yaygınlaştırılmasında önemli rol oynayan Büyükşehir Belediyespor Kulübü bilardo takımı, 1-6 Şubat tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan ‘3 Bant 1. Lig Müsabakaları’nda Bursa’yı temsil edecek. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Zeki Çakal, Ümit Demircan, Uğur Peker, Mehmet Kasapoğlu ve Yavuz Göngördü bilardoda Bursa’nın gücünü başkentte gösterecek.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 14:03:00
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 16:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?