3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başbakan Bursa'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Bursa'da valilik ve belediyeyi ziyaret etti.

İstanbul'dan helikopterle Bursa'ya gelen Başbakan Erdoğan'ı, Atatürk Stadyumu'nda Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Egemen Bağış, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve milletvekilleri karşıladı. Erdoğan, partisinin kongresinin yapılacağı Kapalı Spor Salonu'na geçmeden önce valiliği ziyaret etti. Vali Şahabettin Harput ile basına kapalı olarak yaklaşık 20 dakika görüşen Erdoğan, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında yürüyerek tarihi belediye binasına geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından karşılanan Erdoğan, Altepe'den çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bu arada emniyet güçleri, polis köpekleri ile belediye binasının etrafını didik didik aradı. Erdoğan, belediye ziyaretinin ardından kongreye katılacak. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye tarih, kültür ve turizm konusunda çeşitli talimatlar vererek, "Bursa'nın bir tarih ve kültür şehri olması sebebiyle eski gücüne kavuşmasını, Uludağ'a daha fazla turist gelmesini istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bursa'ya çeşitli hizmetler yaptıklarını ancak öncelikli olarak yeni dönemde tarih ve kültür konusunda atağa girişeceklerini ifade ederek, "Bursa'nın tarihi kent olması sebebiyle tarihi özelliklerine, tarihi gücüne kavuşmasını istiyorum. Bunu tabi Büyükşehir Belediye Başkanımızla konuştuk. "Süratle yatırımlarınızı bu istikamette geliştirin" dedim. Bir tarih ve bir kültür şehri olarak Bursa'yı yeniden kazanacağız. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız" dedi.

Tarihi eserlerin işgal altında olduğunu anlatan Erdoğan, "Tarihi eserlerin yanına garip şeyler yapmışlar, bunları yıkacağız. O tarihi eseri meydana çıkaracağız. Bursa'da yeteri kadar katlı otopark yok. Bunları yapacağız. Uludağ ile iletişimi süratle çözeceğiz. Buraya çektiğimiz turist sayısını süratle artırmalıyız. Bir medeniyet, tarih kenti bir başşehir olarak Bursa şanına yakışır hale gelecek. Ben bu iradeyi milletvekili, büyükşehir ve ilçe belediye başkanı arkadaşlarımda, partili arkadaşlarımda görüyorum. Omuz omuza verip Bursa'nın sorularını çözeceğiz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 17:52:10
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 17:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?