2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Başbakan Erdoğan Bursa'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin zamanında yapılacağını belirterek, "İnşallah 4 Kası'mda AK parti karşınıza farklı çıkacak" dedi. 

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde belediye ve TOKİ tarafından yapılan 505 konutun anahtarlarını dağıtan Erdoğan, 5 yılda 250 bin konut hedefini yakaladıklarını, şimdi de yoksullar ve alt gelir gruplarını 20 yıl vadeyle kira öder gibi ev sahibi yapacaklarını belirtti. 

Erdoğan, "Bunlar 1994 yılında başlayan bir heyecan. İstanbul'da biz bu adımı attığımız zaman bize olmaz diyorlardı. Halbuki biz o zaman 48 ayda teslim ediyorduk. Fakat Başbakan olduktan sonra bu hedefi çok büyük koyduk. 5 yıl içerisinde Türkiye'ye 250 bin konut yapacağız dedik. Şu ana kadar 230 bin konutun inşası gerçekleşti. 130 bin konutu sahiplerine teslim ettik. Şimdi 34 bin konut inşa ediyoruz. Bu konutta yoksullar var. Yoksullardan peşinat almıyoruz. 20 yıl vade ve eve yerleşecek, ondan sonra taksit ödeyecek. Bir de alt gelir grupları var ki, onlara dedik ki, siz 4 bin YTL peşinat verin. Onlara da 20 yıl vade. Türkiye, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Sosyal devlet lafla olmaz. 

Sözde değil, özde olacak. Ne diyoruz biz? Halep ordaysa arşın Bursa Yıldırım'da. İnşaat sektörü eğer diriyse, canlıysa, bu TOKİ'nin verdiği sinerjiyledir. Piyasada para dönüyor. Ama eskiden vatandaş parasını farklı yerlerde kullanırken, şimdi geliyor toplu konut alıyor. Konut almaya devam edin. Önce konutu al, sonra otomobil al. Çünkü israf ekonomisi denilen bir olay var. Verim ekonomisi denilen olay var. Verim ekonomisi için öncelikler var. Kira öder gibi gel burada taksit öde. Bazıları diyor yüksek kira var. Kardeşim bırak kirayı gel toplu konuta" diye konuştu. 

Seçimlerin 3 Kasım'da yapılacağını açıklayan Erdoğan, "İnşallah 4 Kasım'da AK Parti karşınızda. Daha farklı karşınızda. AK Parti bu defa karşınıza farklı çıkacak. 250 bin konutla kalsın mı bu iş? Ne diyorsunuz? Kalmasın diyorsanız, o zaman uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Daha gideceğiz, durmak yok. Çok koşacağız, çok çalışacağız. Bu ülke bizim, bu topraklar bizim. Bu Anadolu 780 bin kilometrekare ile bizim. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'mizi çıkaracağız. Bu kararlığımız var. Ama bunu beraber yapacağız. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Gecekonduları ıslah ediyoruz, şehirlerimizin çehresini değiştiriyoruz. Milletimizin rüyalarını gerçekleştiriyoruz. Sadece konut, yol yapmıyoruz. 110 bin derslik yaptık Türkiye'de. Cehaleti ayaklarımızın altına almak için yaptık" dedi. 

Vatandaşların "Kıskananlar çatlasın" sloganlarına karşılık Erdoğan, "Çatlamasın. Onlar da bize lazım olacak. Onlar da bizimle beraber yürüyecek bu yollarda" diye cevap verdi. 

Eğitime de büyük önem verdiklerine dikkati çeken eden Erdoğan, "Biz göreve geldik, üniversite öğrencisinin aldığı burs 45 milyondu, şimdi 150 milyon alıyor. Nasıl oldu bu iş? Hortumlar kesildi, bunlar geldi öğrencilerimize. Bununla kalmadık. Yoksul vatandaşlarımıza, analara sesleniyorum. Hala bilmiyorlar. Yavrunu okula göndermemezlik yapma. Paran yoksa git kaymakama, git milli eğitime. Senin hakkın bu. Bu hakkını sana onlar verecek. İlköğretim okulunda erkek öğrenciye 18 YTL, kız öğrenciye 22 YTL, lisede erkeklere 28, kızlara 39 YTL veriyoruz. Bakın pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Parayı öğrenciye değil, anneye vereceğiz. Annenin banka hesabına devlet bu parayı ödeyecek. Kaç çocuğu olursa olsun. Cehaleti ayaklarımızın altına aldık. Biz hangi inançtan, hangi medeniyetten geliyoruz? Bizim inancımızda ilk emir oku. Bununla çıktık yola. Okuyacağız. Yavrularımızı cahil bırakmak yok. Türkiye'de bilişim teknolojisi sınıfı olmayan okul kalmadı. Şimdi ADSL bütün okullara girdi. Yavrularımız bütün dünyaya açılsın istiyoruz" diyerek sözlerine tamamladı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 23:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?