4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Başbakan'ın mesajı köylüleri sevindirdi

Bursa'nın Dağdibi köyünde yapılan geleneksel hayır cemiyetine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel mesaj göndermesi köy halkını sevince boğdu.

Keles ilçesi Dağdibi Köyü'nde her yıl düzenlenen hayır cemiyeti etkinliklerine bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel kutlama mesajı damgasını vurdu.

Başbakan Erdoğan mesajında köylülerden birlik ve beraberlik içinde olmalarını isterken köylülerde açtıkları pankartla Osmangazi Belediyesi'nden 2010 yılında Osmangazi Anma ve Fetih Şenlikleri'nin köylerinde olmasını istedi.

Cemiyete katılan Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, Bursa Eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Dağ-Der Genel Başkanı Erkan Aydın birer konuşma yaparak günün anlam ve önemine değindiler.

Yapılan konuşmaların ardından gelen özel mesajları okuyan sunucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel mesajını okuması tüm köylülerde alkış tufanıyla karşıladı. Başbakan Erdoğan mesajında, "Geleneksel olarak düzenlediğiniz Dağdibi Köyü hayır cemiyetinizin hayırlara vesile olmasını dilerim. Etkinliklerin birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde geçmesini aynı zamanda sünnet olan çocuklarımıza sağlıklı ve uzun ömürlü günler dilerim" ifadelerine yer verildi.

150 hanelik köy halkının yanı sıra Bursa'dan gelen köylülerle birlikte kalabalık bir ortamda başlayan etkinliklerde Bursalı sanatçı Mesut Yavaş'ın tasavvuf konseriyle devam etti. Yavaş'ın söylediği ilahilere katılan konuklar arasında yer alan Bursa Eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, söylediği şiirle etkinliğe renk kattı. Hayır gününde düzenlenen etkinliklerde güreş musabakaları da nefesleri kesti. Ayrıca köye özgü eski eşyaların yanı sıra iş atölyeleri ve yörük çadırının gelen misafirlere gösterilmek üzere sergilendi. Aynı zamanda köye hizmet eden eski muhtarlar ile birlikte bu yıl LGS sınavını kazanan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?