6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'Başbuğ halkı rahatsız ediyor'

BAKAN ÇELİK BURSA'DA

Devlet Bakanı Faruk Çelik, demokratikleşme sürecine katkı sağlamak için ordu gibi vazgeçilmez kurumların kendilerini ayıklayarak katkı sağlamaları gerektiğini söyledi.

Bursa'da Gençlik Kolları üyeleriyle bir araya gelen Devlet Bakanı Çelik, toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erken seçim söylentilerinin yersiz olduğunu söyleyen Bakan Çelik, 2011 yılında normal tarihinden 2 ay öne çekilerek, okulların kapanmasına yakın, Mayıs veya Haziran ayında seçimlerin yapılabileceğini kaydetti. Çelik, Genelkurmay Başkanlığı'nın tavrı ile alakalı olarak da, "Ben halkın içinde bir siyasetçiyim. Halkımız Genelkurmay Başkanlığı'nın bu boyutuyla çok yaygın, ölçüsüz boyutuyla tartışılmasından hoşlanmıyor. Genelkurmay Başkanımızın aralıklı olarak, 'açıklayacağım, açıklıyorum' tarzındaki görüntüsünden, aktif aktör olarak görüntüsünden de rahatsızlık duyuyor. Bizim kurumlarımız var, kurallarımız var. Hukuk devletiyiz. Bu çerçevede herkesin alanı belli. Bu alan içerisinde kalınırsa normalleşme sürecinde Türkiye'ye en büyük iyilik yapılır" dedi.

Hukuk devleti içerisinde herkesin yerinin belli olduğu vurgulayan Çelik, "Herkes orada dursun. Demokratik gelişime herkes katkı sağlasın. Bu bahsettiğimiz kurumlar sıradan kurumlar değil. Vazgeçilmez kurumlardır. Gereksiz ağızlarda yıpratılması yanlıştır. Bu kurumların da demokratik ölçüler içerisinde kendisini ayıklayarak, bulundukları konumda durmaları da Türkiye'nin geleceği açısından hayati derecede önemlidir. Bunun için vatandaşlarımızın, kurumlarımızın, özellikle hukuk devleti içerisinde

konuşulması, ötesindeki konuları konuşmasından rahatsızlık duyduğunu hissediyorum. Herkese düşen görev var. Kurumlara düşen görev var. Konuşanlara düşen görev var. Bu konular çok konuşularak değil, herkesin durması gerektiği yerde durması ile çözülecek işlerdir" diye konuştu.

Madımak Oteli'yle ilgili soruları da cevaplayan Bakan Çelik, çalıştay raporlarının tamamlandığına dikkat çekerek, "Ön raporlar tamamlandı. Bakanlar Kurulu'na sunduk. Başbakan, Cumhurbaşkanı ve medyaya takdim ettik. Şu anda tartışılıyor. Son derece olumlu bir atmosfer var. Birinci maddesinde, Madımak Oteli'nin neye döneceği var. İlk önce Madımak Oteli'nde yananların aileleri ile görüşmeler yaptık. Önümüzdeki hafta içinde Sivas ziyaretim var. Orada sivil toplum kuruluşlarıyla görüşeceğiz. Çalıştayda kararlaştırılan maddeleri bir bir ele alıp, süreç içerisinde uzlaşma içerisinde hareket edeceğiz. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile toplumsal birliğimizi güçlendirecek şekilde bu çalışmaları sonuçlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Madımak Oteli konusunda farklı taleplerin olduğunu hatırlatan Çelik, şunları söyledi:

"Aileler müze olmasını istiyor. Oranın müze olması, kültür merkezi olması, hükümetin ortaya attığı bir çözüm önerisidir. Biz istiyoruz ki Sivaslılar 'Eh iyi oldu' desin. Biz buranın düşmanlık oluşturacak, bir çatışma oluşturacak bir ortam olmasını istemiyoruz. Bu çalışmaları, birlik, dayanışma güçlensin diye yapıyoruz. Bir çatışma ortamı oluşturacak şey yapamayız. Sivaslılar ne derse olabilir. Sivaslılar müze derse olur, kültür merkezi derse evet, eğitim merkezi derse evet, yıkılsın park olsun derse evet. Bu işte yüzde yüz olmaz. Büyük ekseriyetin uzlaşması içerisinde olmalı. Benim dediğim değil, halkın büyük kısmının dediğini yapacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 15:10:03
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 09:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?