2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

'Başhekimi geri istiyoruz' eylemi

Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Mete Ekşioğlu'nun görevden alınması iddialarına tepki gösteren ve aralarında sağır ve dilsizlerin de bulunduğu 200 kadar kişi, AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
Sloganlar atarak il binası önüne gelen grup "Bize öncelik tanıdı diye mi?", "Hepimiz Mete Eşkioğlu'yuz", "İnsan yaptıklarıyla tanınır" yazan pankartlar açtı. "Başhekimimizi geri istiyoruz" şeklinde slogan atan ilköğretim öğrencisi 3 kız çocuğu dikkat çekti. Sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması okuyan Bursa Sağır ve Dilsizleri Himaye ve Yardım Derneği Başkanı Recep Şahin, "Kimsenin siyasi tasarrufu, kimsenin siyaseti ile alıp vereceğimiz yok. Sayın Ekşioğlu bu güne kadar gece gündüz 24 saat ailesini ve sağlığını ikinci planda bırakıp görev yaptı. Suçum neydi? diye sorduğunda biz öyle uygun gördük cevabını aldı. Bursa için el ele, gönül gönüle emek veren bir insan kimsenin şahsi tasarrufu için harcanamaz. Sayın başhekimin görev yapması bize hizmet vermesi için hukuk çerçevesi içerisinde elimizden geleni yapacağız" dedi.
Türkiye'de ilk defa sağır ve dilsiz hastalar için hastane içerisinde tercüman bulundurma uygulamasını Ekşioğlu'nun başlattığını hatırlatan Şahin, "Bugün buraya anlımız ak, başımız dik olarak geldik. Biliyoruz ki Mete Ekşioğlunun da kimseye minnet borcu yoktur. Kanunlar içerisinde kalarak söylüyorum ki sabrımızı zorlamayın. Engelliler Uludağ'ı bile devirir" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 20:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?