1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Başkan, sanayi esnafını rahatlattı

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde, iş yerlerinin ruhsatlarının iptal edilmesi gündeme gelen sanayi esnafını Belediye Başkanı Hamdi Cingil rahatlattı. 

Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, esnafın yeni sanayi bölgesine geçebilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvurdu. Ancak bakanlık, eski sanayideki işyerlerinin ruhsatlarının iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine toplanan Yenişehir Kent Konseyi'nden sanayi esnafını rahatlatan bir sonuç çıktı. 

Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Küçük Sanayi Sitesi'nde şu an doluluk oranının yüzde 10 olduğuna dikkat çekerek, "Burada bir sıkıntı var ve bu sıkıntıyı bizim çözmemiz lazım. Şu anda yeni sanayiye geçilse dükkanların yapı kullanma izinleri yok ve biz bu işletmelere ruhsat veremiyoruz. 

Sanayi Sitesi yönetimi sıkıntılarını çözsün, bir 1-2 saat içinde ruhsat verebiliriz. Şunun bilinmesini istiyoruz ki, biz belediye olarak hiçbir esnafımızı mağdur etmeyiz. Kimsenin işyerini kapatmayız" dedi. 

Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ali İhsan Us, "Küçük Sanayi Sitesi'nde tek sıkıntı, yapı kullanma izinlerinin olmayışıdır. Bu iznin alınması için 400 bin YTL'lik bir kaynağa ihtiyacımız var. 

Sanayi Sitesi yüzde 70 krediyle bu duruma geldi ve kredilerin geri ödemelerini yapıyoruz. 2011 senesinde geri ödemeler bitiyor ve bizim yapı kullanma izinlerini alabilmemiz için 2-3 seneye ihtiyacımız var. 

Ancak şu anda durum buralara geldi. Şu anda bizim SSK'ya 160 bin YTL ve maliyeye 230 bin YTL borcumuz bulunuyor. Ancak küçük sanayi sitelerinin yapı kullanma harcından muaf olduğunu duyduk. Vergi dairesine yazı yazdık, olumlu cevap gelirse, SSK borcumuzu hemen öder ve yapı kullanma iznimizi alırız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 18:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?