4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Başkan adayları projelerini tanıttı

AK Parti'nin belediye başkan adayları, Engelliler Meclisi'nde projelerini anlatarak, engelli vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi'nin bu haftaki toplantısına AK Parti'nin Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım Belediye Başkanıları konuk oldu. Toplantı öncesinde taleplerini dile getiren Meclis Başkanı İbrahim Sönmez, özellikle su faturalarının diğer illerde olduğu gibi Bursa'da da engellilere indirimli olmasını istedi.

Toplu taşıma araçları ve otobüs duraklarının da engellilere uygun hale getirilmesini isteyen Sönmez, "TOKİ'de engellilere öncelik verilip uygun taksitlendirme yapılarak ev sahibi olmamız sağlanmalıdır. Belediyelerin meslek edindirme kursları istihdam garantili olmalıdır. Engelli aileler için bakımevi açılmalıdır. Merinos Kongre Merkezi'ne ulaşmamız zor olduğu için tarihi belediye binasının zemin katının meclisimize verilmesini istiyoruz. Alt ve üst geçitlerde asansörlerin bulunmasını istiyoruz. Kamuya açık yerlerdeki lavabolar, engellilere uygun hale getirilmelidir. Evlerinden dışarıya çıkmayan engelli bireyler için 'Alo özel servis aracı' uygulaması başlatılmalıdır. Özürlüler Kanunu'nda yer alan maddelerin uygulanması konusunda 2012 senesini beklemek istemiyoruz" dedi.
Daha sonra toplantıya katılan AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, göreve gelmesi durumunda başlatmak istediği projeleri anlattı.

Altepe döneminin projelerini kaldığı yerden devam ettirerek Osmangazi'yi daha ileriye götüreceklerini ifade eden Dündar, 29 Mart'tan sonra tüm Osmangazi'nin başkanı olacağını, herkese eşit hizmet götürüp, herkese eşit mesafede olacağını kaydetti.

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer ise yaptığı gezilerde sık sık 'Biz öldükten sonra çocuklarımıza ne olacak?' sorusuyla karşılaştığını belirterek, "Bu soru beni çok etkiledi. Tabii ki etkilenmek kafi değil, bu konuda ne yapabiliriz? Bunun üzerinde kafa yorduk. Belediye başkan olduğumuzda engelli vatandaşlmarımız için sosyal yaşam merkezi kuracağız. 18 yaşına kadar öğrencilik hayatı geçiren çocuklarımız, daha sonra evlerine hapsoluyor. Onların ve ailelerin sosyal yaşama katılmaları için böyle bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu projeyi hazırladık. İçerisinde iş atölyeleri var, vakit geçirebilecekleri spor alanları var. Meslek sahibi olabilecekleri ve aynı zamada para kazanabilecekleri, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir proje. İlk etapta 300 kişiyi hedef alıyoruz. Bu bir sevgi kampüsü olacak. Birimler halinde hayata geçirilecek" dedi.

Öte yandan sadece engellilere ait bir park yapılmasının da doğru olmadığını vurgulayan Maydaer, engellilerin tecrit edilmemesi ve tüm parkların herkesin kullanımına açık olması gerektiğini söyledi.

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgen Keskin de engellileri toplumun realitesi olarak gördüklerini anlatarak, engelliler için yaptıkları çalışmaları en önemli meseleler olarak algıladıklarını ifade etti. Bu kapsamda belediye bünyesinde engelliler masası oluşturduklarını belirten Keskin, burada toplanan bilgilerle engellilere iş bulma imkanı doğduğunu hatırlattı. Her yıl engellilerle ilgili konser ve defile gibi programlar düzenlediklerini de kaydeden Keskin, AB hibeleri sayesinde düzenledikleri tekstil işi eğitim atölyesi ile de 80 genci meslek sahibi yaptıklarına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşların ve ailelerin sorularını yanıtlayan başkan adayları, yeni dönemde de önceliklerinin engelliler olacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 17:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?